Politie Twente

Persberichten Politie Twente woensdag 7 mei 2008

Veelpleger met drugs aangehouden

Almelo

Woensdagnacht 7 mei is een 26-jarige bestuurder uit Vroomshoop aangehouden omdat hij in het bezit was van harddrugs, verdacht wordt van dealen en het rijden onder invloed van drugs. De 26-jarige man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Woensdagnacht 7 mei omstreeks 00.30 uur controleren agenten op de Maardijk een 26-jarige bestuurder uit Vroomshoop omdat zijn rijgedrag opviel. Tijdens de controle zagen de agenten dat de pupillen van de 26-jarige verwijd waren en vermoedden zij drugsgebruik. Na toestemming van de 26-jarige is zijn auto doorzocht op drugs. Hierbij is 60 gram, vermoedelijk, Speed aangetroffen en een flesje met een kleine hoeveelheid GHB. Ook zijn er allerlei dealers attributen, waaronder een weegschaaltje, aangetroffen. De 26-jarige, die veelpleger is, is op verdenking van dealen en het rijden onder invloed van drugs, in verzekering gesteld. (08-057437)

Dronken man veroorzaakt aanrijding

Enschede

Een 30-jarige man, zonder vaste woon of verblijfplaats, heeft dinsdag 6 mei in Enschede een aanrijding met een personenauto veroorzaakt omdat hij zonder uit te kijken via de busbaan de rijbaan op fietst. Er ontstond alleen materiele schade.

Op dinsdagavond 6 mei omstreeks 23.45 uur krijgt de politie melding van een aanrijding tussen een fietser en een auto. Ter plaatse treffen zij een 44-jarige Enschedese vrouw die vertelt dat zij in haar auto over de Boulevard 1945 in de richting van het centrum reed en dat plotseling via de busbaan een fietser voor haar de weg oversteekt. Zij kan de fietser niet meer ontwijken en een aanrijding waarbij haar auto flink werd beschadigd, is het gevolg. Als de agenten de fietser aanspreken ruiken zij dat deze alcohol gedronken heeft. Hierop wordt hij aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. De uitslag de ademanalyse is 2,3 promille. Proces-verbaal zal tegen de 30-jarige fietser worden opgemaakt. (08-057422)

Eerste rode kaart in Almelo uitgedeeld

Almelo

In het kader van het project "Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan" om het veilig uitgaan in Twente te bevorderen, is zaterdag 3 mei de eerste rode kaart uitgedeeld aan een 17-jarige Almeloër. De rode kaart behelst een toegangsverbod tot alle aangesloten horecagelegenheden.

De 17-jarige jongen uit Almelo die zaterdag 3 mei is aangehouden op verdenking van mishandeling en in afwachting van de uitkomst van dit onderzoek nog in bewaring zit, heeft de eerste rode kaart van Almelo ontvangen. Hij heeft 24 maanden een toegangsverbod bij alle aangesloten horecagelegenheden in Almelo gekregen. De politie hoopt met deze maatregel het veilig uitgaan in Twente te vergroten. ( zie onderstaand cursief persbericht)

Mishandeling
Almelo
Een 17-jarige jongen uit Almelo werd op zaterdag 3 mei 2008 omstreeks 2.29 uur aangehouden door politie omdat hij een portier had mishandeld. Een surveillerende politieagent werd door de portier van een horecagelegenheid gevestigd aan De Galerij in Almelo. De man had kort daarvoor een vervelende jongen uit de zaak gezet. Deze jongen, verkeerde onder invloed van alcohol, had hem mishandeld. De politieagent trof de betreffende jongen op het Centrumplein aan. De politieman heeft de jongen aangehouden. Op het politiebureau verzette de jongen zich zodanig dat hij hierbij twee politievrouwen verwondde. Beide vrouwen doen tegen de jongen aangifte. De jongen is opgesloten en in verzekering gesteld. (08-055751)

Hennepkwekerijen aangetroffen

Almelo

Op dinsdag 6 mei heeft de politie Twente in samenwerking met de Cogas en de gemeente Almelo een drugsactie in Almelo gehouden. Op drie adressen zijn hennepkwekerijen aangetroffen. De politie heeft 1 aanhouding verricht. Deze verdachte is inmiddels in verzekering gesteld.

Op dinsdag 6 mei zijn aan de PC Boutensstraat, de Hortensiastraat en de Bilderdijkstraat in Almelo, op de zolder of in de schuur van of nabij de woningen, hennepkwekerijen aangetroffen. Aan de PC Boutensstraat is een kwekerij met 264 planten geruimd en een 23-jarige verdachte uit Almelo is hierbij aangehouden en in verzekering gesteld voor nader onderzoek. Aan de Hortensiastraat is op een zolderetage van een woning een kwekerij zonder planten aangetroffen en aan de Bilderdijkstraat, in een schuur achter de woning, een kwekerij met 374 planten. De drie kwekerijen zijn ontmanteld. (08-057313)

Aanrijding letsel
Haarle
Op dinsdag 6 mei omstreeks 20.00 uur heeft een 19-jarige vrouw uit Nijverdal met haar auto op de Tunnelweg in Haarle (gem Hellendoorn) een fietser aangereden. De 45-jarige fietser uit Holten is met een gebroken sleutelbeen overgebracht naar het ziekenhuis. De aanrijding ontstond omdat de 19-jarige een paard en wagen inhaalde en daarbij de tegemoetkomende fietser niet mee kon ontwijken. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-057361)

Rosita de Vries en Marloes Nollen: 053-4555588


---- --