Gemeente Alkemade


Koninlijke onderscheidingen en naturalisatie Alkemade

07-05-2008

Op vrijdag 25 april 2008 ontvingen vier inwoners van de Gemeente Alkemade een koninklijke onderscheiding voor hun bijzondere verdiensten. Een vijfde inwoonster ontving deze onderscheiding op woensdag 30 april.

Burgemeester A.H. Meerburg reikte de versierselen behorend bij het Lidmaatschap in de Orde van Oranje-Nassau uit aan de volgende personen.

De heer G.J.M. Bouwmeester
De heer G.J.M. Bouwmeester heeft op een breed terrein tal van vrijwilligerswerkzaamheden in de gemeente Alkemade belangeloos opgepakt. Zo is hij sinds 1978 coördinator van de jaarlijkse Anjercollecte in de gemeente Alkemade. De heer Bouwmeester gaat sinds 1981 mee als begeleider en chefkok voor basisschool 'De Schakel' in Roelofarendsveen, terwijl hijzelf geen kinderen op deze school heeft of heeft gehad. Van grote betekenis zijn zijn werkzaamheden als bestuurslid/vice-voorzitter en tamboer-maître bij Tamboer en Trompetterkorps Noméro. Verder treedt hij op als speaker bij de thuiswedstrijden van voetbalvereniging SV ROAC '79. Hij assisteert op een dansschool bij danslessen voor alleenstaanden. Ook genoemd kan worden, dat hij bardiensten meedraait in het Dorpshuis van Rijpwetering.

De heer L.G.C. Schrijvers
De heer L.G.C. Schrijvers is een vrijwilliger die veel doet en deed voor de gemeenschap van Rijpwetering. Hij is zeer actief en enthousiast op een breed gebied en zet zich ondanks zijn leeftijd in voor zeer veel verschillende vrijwilligerswerkzaamheden. Zo is hij al ruim 60 jaar lid van de voetbalvereniging in Rijpwetering en na de fusie van ROAC '79. Hij heeft in al die jaren vele en verschillende werkzaamheden voor de voetbalvereniging verricht. Ook kan vermeld worden, dat hij medeoprichter en voorzitter van het Fancy Fair Comité in Rijpwetering is geweest. Hij is eveneens medeoprichter en beheerder van de bar van de biljartvereniging ROAC 99 in Rijpwetering. De heer Schrijvers is eveneens barbeheerder in het Dorpshuis in Rijpwetering, waar hij iedere woensdagmiddag aanwezig is wanneer de senioren hun wekelijkse kaartmiddag hebben.

De heer C. Langhout en mevrouw M. Langhout-Niesing De heer C. Langhout en mevrouw M. Langhout-Niesing hebben zich allebei zeer geruime tijd belangeloos ten bate van de samenleving ingespannen op humanitair en geestelijk gebied. Mevrouw Langhout is een vrijwilligster, die iedere dag te vinden is in Zorgcentrum Jacobus in Oude Wetering. Zij organiseert en helpt bij vele verschillende activiteiten. Alles wat ze doet, organiseert, overlegt, doet ze in het belang van de bewoners van Zorgcentrum Mediomare, afdeling Jacobus.

De heer en mevrouw Langhout zijn sinds augustus 2005 als vrijwilliger van de pastorale dienst verbonden aan verpleeghuis Leythenrode. Om de week op zondag zorgen zij er samen met anderen voor dat bewoners van Leythenrode kunnen deelnemen aan de wekelijkse kerkdienst.

De heer Langhout is sinds 1997 penningmeester van Stichting Actieve Gezondheidszorg Plassengebied (STAG). Ook is hij penningmeester bij de Vereniging Groei en Bloei van de afdeling Alkemade. Voorts is hij actief geweest bij het organiseren en uitvoeren van humanitaire hulpgoederentransporten naar Oost Europa. Tenslotte wordt vermeld dat hij bijna 40 jaar (vanaf 1957) administrateur is geweest van de locale Gereformeerde kerk.

De heer C. Langhout heeft in 1983 de eremedaille in zilver, verbonden aan de Orde van Oranje-Nassau ontvangen. Hij wordt nu bevorderd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw E.M. van der Zwet-Bouwmeester
Mevrouw E.M. van der Zwet-Bouwmeester is een vrijwilligster, die niet op de voorgrond en in de publiciteit treedt, maar ongemerkt zeer veel voor anderen doet. Zij neemt tal van vrijwilligerstaken op zich, zonder zich daarop te laten voorstaan. Haar activiteiten zijn vooral voor de lokale gemeenschap van Nieuwe Wetering groot. Zo is zij vanaf 1975 bestuurslid van de Muziekvereniging Door Gunst Verkregen, waar zij het beheer over de bladmuziek en de uniformen voert. Zij verricht daar eveneens de nodige hand- en spandiensten. Ook is zij bestuurslid van de Stichting Cultureel Centrum en doet vele klusjes en organisatiewerk. Verder kan vermeld worden dat zij vrijwilliger is bij de Stichting Hugo van der Poelfonds, die door middel van toelagen in de vorm van geld of geschenken het leven van zieken, bejaarden, etc. beoogt te veraangenamen ongeacht religie of politieke gezindte.

Het Nederlanderschap werd op woensdag 30 april door burgemeester A.H. Meerburg uitgereikt aan twee inwoonsters van de gemeente.