Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 7 mei 2008

Zaanstreek-Waterland, 07-05-2008 o Laptopdief en vernielers politieauto's aangehouden

Autobrand

Zaandam, woensdag 7 mei 2008, 03:35 uur.

De politie onderzoekt een brand in een bedrijfsbusje op de Rosmolenstraat. Surveillerende agenten ontdekten rond half vier in de nacht de brand maar konden, met de brandweer, niet voorkomen dat het voertuig geheel uitbrandde. Drie woningen in de directe omgeving van de brand werden uit voorzorg ontruimd. De eigenaar heeft een glazenwasserbedrijf en het voertuig stond naast het bedrijf geparkeerd. Forensische Opsporing onderzoekt het voertuig op sporen van brandstichting. Het wijkteam Zaandam Zuidoost verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen via 0900-8844.

Laptopdief aangehouden

Zaandam, mei 2008.

De politie heeft een 27-jarige Amsterdammer aangehouden als verdachte van diefstal van ongeveer 15 laptop computers van zijn werkgever in Zaandam. Directieleden gingen bij de politie te rade omdat er uit een plaats waar maar enkele personen toegang hadden nieuwe laptops verdwenen. Door de politie werden, met toestemming van de officier van justitie, camera's geplaatst. De beelden leverden resultaat op en de verdachte werd aangehouden en verhoord. De man bekende de diefstallen en vertelde dat hij op het internet had gezocht naar mensen die een laptop te koop vroegen. Na het leggen van contact verkocht hij de gestolen computers. De verdachte zou tot zijn daad zijn gekomen door schulden. De directie heeft de man op staande voet ontslagen en hij zal zich later bij de rechter moeten verantwoorden.

Vernieler politieauto's aangehouden

Zaandam, woensdag 7 mei 2008.

De politie heeft een 36-jarige Zaandammer van zijn bed gelicht en aangehouden omdat hij wordt verdacht van vernielingen aan meerdere politieauto's. Al enkele weken werden er opvallend veel lekke banden bij herkenbare surveillancevoertuigen aangetroffen. Na het uitkijken van camerabeelden van horecatoezicht in het centrum van Zaandam konden de agenten een verdachte identificeren en hem met toestemming van justitie buiten heterdaad aanhouden. In verhoor bekende de man ongeveer vijftien maal een band te hebben lekgestoken bij politiebureaus aan de Vermiljoenweg en de Nicolaasstraat. Ook vertelde hij dat hij eerder zakjes met verf tegen politieposten had gegooid. Proces-verbaal wordt opgemaakt en omdat de man mogelijk in de war is wordt onderzocht of hem hulp kan worden geboden.

Huiselijk geweld

Zaandam, dinsdag 6 mei 2008.

Een 36-jarige man uit Almere is door de politie aangehouden als verdachte van mishandeling van zijn zwangere vrouw. De vrouw was bij familie in Zaandam in huis genomen na een verblijf in een 'Blijf van mijn lijf' huis. De vrouw zou met haar dochter bij haar man weggegaan zijn vanwege herhaalde mishandelingen. Toen de man in Zaandam kwam en probeerde zijn dochter mee te nemen in de auto zou tijdens een schermutseling de vrouw zijn geschopt en geslagen. De verdachte werd ingesloten en in verzekering gesteld. De vrouw is voor controle naar het ziekenhuis gebracht waar zij een nachtje ter observatie is opgenomen.