Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (7/5)

OOSTERHOUT NB, 7 mei 2008

Koperdieven aangehouden in Oosterhout

OOSTERHOUT: De politie heeft gisteravond in een leegstaand slooppand aan de Van Oldeneellaan twee koperdieven op heterdaad betrapt. De dieven, een 31-jarige man uit Dongen en een 17-jarige jongen uit Oosterhout, zijn in verzekering gesteld.

Dinsdagavond werd omstreeks 20.00 uur door een getuige gemeld dat er twee personen een sloopwoning aan de van Oldeneellaan waren binnen gegaan. Agenten zijn direct ter plaatse gegaan. Zij hoorden ter plaatse uit de laatste woning van het tweede blok geluiden. De dienders keken door het reeds gebroken raam naar binnen. Zij zagen twee mannen op de grond zitten die bezig waren de vloer open te breken. Het duo, dat kennelijk op koper uit was, vertelde de agenten dat zij te voet waren. Dit terwijl zij veel gereedschap bij hadden zoals een betonschaar, een kniptang en een grijptang. Tijdens het onderzoek aan de kleding kwam bij één van hen een autosleutel te voorschijn. Dit bleek te zijn van een personenauto die in de Johan Nietenstraat geparkeerd stond. In de kofferbak van dit voertuig lag nog meer gereedschap, maar ook veel koper, zowel koperdraden, leidingen als een geiser. De politie onderzoekt of de verdachten zich aan nog meer diefstallen hebben schuldig gemaakt.

Verkeerscontrole in Waalwijk

WAALWIJK: De politie heeft dinsdagmiddag op de Taxandriaweg een verkeerscontrole gehouden. Er werden tien bestuurders bekeurd die geen autogordel droegen. Ook werden er drie bonnen aan foutparkeerders uitgedeeld. Een van de bekeurde automobilisten had zijn auto ten onrechte op een invalidenparkeerplaats geparkeerd.

Fietser gewond door verkeersongeval

OOSTERHOUT: Dinsdagavond is omstreeks 18.30 uur een 57-jarige 'trimfietser'uit Terheijden op de Salesdreef gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 27-jarige taxichaufeur uit Etten-Leur reed over de Salesdreef in de richting van Terheijden. Er kwam hem een groep wielrenners tegemoet. Voor de taxi reed een hoge auto. Beiden haalden een groepje fietsers in. De Etten-Leurenaar zag niet dat er twee andere fietsers hem nog tegemoet kwamen. Tijdens het passeren raakte de taxibus met de linkerspiegel de schouder van een van de fietsers die daardoor ten val kwam. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht. Hij heeft een gekneusde schouder en enkele gekneusde ribben. De fiets is zwaar beschadigd.

Politie onderzoekt inbraak tankstation en diefstal aanhangwagens

WIJK EN AALBURG: De politie onderzoekt een inbraak in een tankstation, gevestigd aan de
Parallelweg die vannacht omstreeks 00.50 uur heeft plaats gevonden. De inbraak werd ontdekt nadat het alarm was afgegaan. De inbrekers hebben een deur die toegang geeft tot het magazijn met een breekvoorwerp geforceerd. Daaruit is onder meer een tray Red Bull en een tray Spa gestolen. De politie heeft een aangifte van de gedupeerde bedrijfsleider opgenomen.

SPRANG-CAPELLE: Vandaag werd aangifte gedaan van de diefstal van drie aanhangwagens van een bedrijfsterrein aan de Nederveenweg. De diefstal moet hebben plaats gevonden tussen 29 april en 5 mei jl. De daders hebben een hekwerk open gebroken door het straatwerk uit de grond te halen en het slot te forceren. Vervolgens zijn drie aanhangwagens van het terrein gestolen.

Verkeerscontrole in Oosterhout

OOSTERHOUT: De politie heeft dinsdag op de Burgemeester Elkhuijzenlaan en de Wilhelminalaan een verkeerscontrole gehouden. Er werden 50 bekeuringen uitgedeeld.
21 keer geen gordel
6 keer niet tonen rijbewijs

1 keer niet in het bezit van een rijbewijs
1 keer geen helm
4 keer telefoneren
15 keer snelheid

2 keer rood licht

Controle van 17 bromfietsen en 10 snorfietsen op de rollertestbank

Auteur: Willem van Hooijdonk