Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 5 mei

* POLITIE ARRESTEERT VIER MENSEN NA RUZIE OM HOND

ZEVENKAMP - Politiemensen van het district Oost hebben zondagmiddag op de Dieze vier personen gearresteerd na een onenigheid om een hond. Rond drie uur kregen een 19-jarige Rotterdammer en een 37-jarige plaatsgenoot onenigheid met elkaar. De 37-jarige man wilde, nadat hij een jaar geleden zijn hond aan de 19-jarige man had gegeven, zijn hond weer terug. Hierbij ontstond een worsteling tussen het tweetal. Meerdere familieleden van de Rotterdammers bemoeiden zich met de ruzie. De vader van een van hen, een 40-jarige Rotterdammer, pakte de hond uit de woning aan de Dieze en pleegde in de woning meerdere vernielingen. Hierop werd de 40-jarige man met de dood bedreigd. De politie arresteerde de 19-jarige Rotterdammer voor mishandeling en de 37-jarige man voor diefstal van de hond en bedreiging met de dood. De vader is aangehouden voor vernieling. Een 43-jarige Rotterdammer is aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. Hij bemoeide zich met het incident en gaf een politieman een duw. Nadat hij zich na twee waarschuwingen nog niet terugtrok, werd hij aangehouden. De politie stelt een nader onderzoek in.

Uitgave zondag 4 mei

* MAN ZWAAR GEWOND
ROTTERDAM - De politie van district Feijenoord-Ridderster stelt een nader onderzoek in naar de juiste toedracht van een steekincident waarbij een 55-jarige Rotterdammer zwaar gewond raakte. In de nacht van zaterdag op zondag werd rond middernacht gemeld dat de man in een woning aan de Lodewijk Pincoffsweg zelfmoord wilde plegen. Direct verleenden gealarmeerd politiepersoneel en personeel van de GGD eerste hulp aan het slachtoffer. Hij werd met een messteek in de borst overgebracht naar het Erasmus MC. De in de woning aanwezige vrouw van het slachtoffer een 55-jarige Rotterdamse en haar 28-jarige zoon zijn aangehouden voor nader verhoor.


* JONGENS BEKEURD VOOR SAMENSCHOLING KABOUTERS

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Twee Capellenaren van 16 en 17 jaar oud zijn in de nacht van zaterdag op zondag bekeurd voor baldadigheid. Het tweetal had rond half twee de rotonde aan de Keerkring opgevrolijkt met een tiental tuindecoraties waaronder kabouters, eenden en vazen. De kabouters zijn opgevangen op het politiebureau te Capelle en kunnen door de rechtmatige eigenaar worden opgehaald.


* TWEE STRAATROVERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Een 18-jarige inwoner uit Vlaardingen is zaterdagavond op de Westblaak beroofd van zijn telefoon en geld. Direct nadat de beroving plaatsvond passeerden surveillerende politieagenten het slachtoffer die zijn verhaal deed. Aan de hand van het opgegeven signalment van de berovers werd in de directe omgeving een onderzoek ingesteld. Hierbij zijn op de
Rochussenstraat/Eendrachtplein en op de William Boothlaan de twee Rotterdamse verdachten van 19 en 22 jaar aangehouden. Beiden zijn ingesloten voor nader verhoor.

Uitgave zaterdag 3 mei

* JONGEN AANGEHOUDEN MET IMITATIEVUURWAPEN

ROTTERDAM - Een 21-jarige Rotterdammer is vrijdagmiddag rond half twee op de Westblaak aangehouden. Een oplettende voorbijganger zag dat de jongeman een vuurwapen toonde aan zijn vrienden. De man meldde dit direct bij de politie die een nader onderzoek instelde. Tijdens dit onderzoek werd het imitatievuurwapen in een prullenbak aangetroffen. Het bleek een aansteker, gelijkend op een vuurwapen. De aansteker is inbeslag genomen. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.


* MAN IN KAST AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Politieagenten hielden vrijdagavond een 22-jarige inwoner uit Den Haag aan die rond elf uur zijn 21-jarige vriendin in een woning aan de Grafiek had geslagen. Naar aanleiding van een melding van mishandeling stelden de politieagenten een onderzoek in. In het portiek van de woning werd een flinke bloedplas aangetroffen waarbij het bloedspoor de woning inliep. De 21-jarige vrouw deed open en zei dat alles wel in orde was. Dit vertrouwden de politieagenten niet en gingen vervolgens de woning in. Hier werd de 22-jarige man in een voorraadkast aangetroffen. Hij is aangehouden. Na onderzoek bleek dat de man de vrouw had geslagen. Tevens had hij aan enkele bezoekers ook klappen uitgedeeld. Hij is ingesloten voor nader verhoor.


* INBRAAK IN WINKEL
OUDE-NOORDEN - De politie van district Noord stelt een onderzoek in naar een brutale diefstal bij een juwelier aan de Noordmolenstraat. De diefstal vond vijrdagmorgen rond tien uur plaats. Twee jongens op een scooter sloegen, al rijdend, een ruit kapot te gristen een aantal sieraden mee. Hierop vertrok het tweetal. Direct werd een uitgebreid sporen onderzoek en en buurtonderzoek gehouden. Aan de hand van het signalement zijn in de directe omgeving een jongen en een meisje staande gehouden en vrijwillig gefouilleerd. Dit tweetal reed ook op een scooter. Het tweetal bleek niets met de diefstal te maken te hebben en kon direct hun reis vervolgen.

Uitgave vrijdag 2 mei

* MAN OVERLEDEN NA SCHIETPARTIJ
ROTTERDAM-WEST - De politie onderzoekt de toedracht van een schietpartij waarbij een man is overleden. Vrijdagmorgen vroeg, even over half twee, kreeg de politie melding van een vechtpartij bij een café op de Franselaan. Ter plekke bleek dat het ging om een schietpartij. Een slachtoffer is vervoerd naar het Erasmus MC. Daar is om vier uur uiteindelijk de man overleden aan zijn verwondingen. Het gaat om een 30-jarige Rotterdammer. Agenten hebben direct na de melding ter plekke vier mannen aangehouden in de leeftijd van 24, 28, 30 en 34 jaar oud. Ze zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader verhoor. De politie onderzoekt de toedracht.


* UPDATE: AANHOUDINGEN NA DODELIJKE SCHIETPARTIJ

ROTTERDAM-WEST - De politie heeft twee mannen en twee vrouwen aangehouden na een schietpartij waarbij een man is overleden. Vrijdagmorgen vroeg, even over half twee, kreeg de politie melding van een vechtpartij bij een café op de Franselaan. Ter plekke bleek dat een man ernstig gewond was geraakt na een schietpartij. Het slachtoffer is vervoerd naar het Erasmus MC. Daar is om vier uur uiteindelijk de man overleden aan zijn verwondingen. Het gaat om een 30-jarige Rotterdammer. Agenten hebben direct na de melding ter plekke vier verdachten aangehouden: een Rotterdamse vrouw van 24 jaar oud, een 28-jarige Rotterdammer, een 29-jarige man uit Venlo en een 34-jarige Rotterdamse vrouw. Ze zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader verhoor. Er is een team voor grootschalige opsporing opgestart bestaande uit een twintigtal rechercheurs. De politie onderzoekt de toedracht.


* MANNEN REDDEN INVALIDE MAN UIT WATER
MAASSLUIS - De politie bedankt drie mannen die een invalide man, een 42-jarige uit Maassluis, uit het water hebben gehaald. Vrijdagmorgen rond zeven uur kreeg de politie melding dat een invalide man in het water was gereden bij de Jozef Israelslaan. De invalidekar was van een dijkje afgereden, waarna de man aan de kant in water kiepte. Drie getuigen verleenden hierop direct hulp, gingen het water in en haalden de invalide man uit het water. De man, die maar 1 been had, is met onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar het SFG-ziekenhuis. De hulpvaardigen zijn drie mannen uit Maassluis in de leeftijd van 44, 61 en 62 jaar. De politie zet de drie in de bloemetjes om ze te bedanken voor hun bijdrage.

Uitgave donderdag 1 mei

* KONINGINNEDAG FEESTELIJK VERLOPEN
ROTTERDAM - De viering van Koninginnedag is in de regio Rotterdam-Rijnmond feestelijk en in het algemeen in een goede sfeer verlopen.

Luilak
In de nacht voorafgaande aan de viering is op diverse locaties in de regio `Luilak' gevierd. Met bromfietsen en toeters zijn de bewoners van diverse woonkernen op Goeree-Overflakkee, Pernis, Albrandswaard en Barendrecht, vroeg gewekt. In totaal kregen in deze nacht 10 personen een bekeuring voor wildplassen en zijn 5 personen bekeurd voor het drinken op de openbare weg. Drie verdachten zijn aangehouden voor mishandeling en drie voor belediging van een politieagent. Allen kregen een proces-verbaal.

Feest
In de ochtenduren was het vrij stil in de gehele regio. In de loop van de middag, toen het weer opklaarde, werd het drukker op straat. Op het Stadhuisplein verzamelden zich de meeste feestgangers. In eerste instantie verliep het feest hier gezellig totdat een aantal feestgangers teveel drank nuttigden waardoor een aantal vechtpartijen plaatsvond. Tot laat in de avond ontstond hierdoor een `rommelig `beeld. Tijdens een van deze ongeregeldheden, rond half zeven, werd een 15-jarige Rotterdammer gestoken. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Erasmus MC. Een nader onderzoek is ingesteld naar de verdachte en de juiste toedracht van dit incident. Rond elf uur meldde zich op het politiebureau in het centrum een man met oppervlakkige steekwonden. De man deed geen aangifte. Opsporing stelt alsnog een nader onderzoek in. In de rest van de regio werd het feest op gepaste wijze gevierd.

Arrestanten
In totaal werden in de regio rond de honderd personen gearresteerd voor ondermeer, wildplassen, openbare dronkenschap, belediging en mishandeling. In district Oost werden rond half twaalf een 15-tal zowel minder- als meerder jarigen aangehouden voor het bekladden van een auto en het vernielen van meerdere lantaarnpalen.


* AANVULLING BIJ BERICHT 'VECHTERSBAZEN AANGEHOUDEN'

ROTTERDAM-ZUID - De vader van de twee jongens die betrokken waren bij een vechtpartij bij metrostation Hoogvliet heeft woensdag aangifte gedaan van mishandeling. Hij verklaarde dat hij op dinsdag 29 april rond elf uur 's avonds met een busje de fiets van zijn vrouw kwam ophalen bij het metrostation. Een groep jongeren verdacht de man van diefstal. De 48-jarige bestuurder kreeg hierop klappen van de groep en is weggereden naar huis. Zijn twee zonen zijn hierop verhaal gaan halen bij de groep. Dit bericht is een vervolg op het op woensdag 30 april verstuurde bericht 'vechtersbazen aangehouden'.


* AANHOUDING VERDACHTE NA TIP GETUIGE
ROTTERDAM-OOST - De politie heeft een man aangehouden van een tip. Woensdagochtend rond zeven uur werden surveillerende politiemensen aangesproken door een oplettende getuige dat er een vechtpartij gaande was op de Gerdesiaweg/Chris Bennekerslaan. De agenten zagen op de Bennekerslaan twee mannen rennen in de richting van de Lambertusstraat. De politiemensen hebben één verdachte aangehouden op de Vredehofplaats. Hij bedreigde de politiemensen. De 24-jarige Rotterdammer werkte ook niet mee aan de arrestatie, en het politiepersoneel heeft met gepast geweld de arrestant overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek. De man kreeg de diverse bekeuringen voor verzetpleging, bedreiging en het niet bij zich hebben van een ID.


* VERDACHTE AANGEHOUDEN NA POGING INBRAAK

ROTTERDAM-OOST - De politie heeft een man aangehouden na een tip van een getuige. Woensdagmorgen rond kwart over elf kreeg de politie melding van een oplettende getuige dat een man op zijn knieën zat en aan het rommelen aan de slot van een buitendeur van een woning aan de Debeijeweg. Hij had het slot defect gemaakt. Op het moment dat de getuige naar de voordeur toe liep, rende de man weg. De getuige gaf het signalement door en de locatie waar hij naar binnen was gegaan. Gewaarschuwde politiemensen hebben vervolgens een onderzoek in de aangewezen woning aan de Debijeweg ingesteld, en troffen de verdachte aan op een bank. Agenten hielden de 36-jarige Rotterdammer aan en brachten hem over naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* ONDERZOEK NA VERNIELINGEN AAN AUTO'S
SPIJKENISSE - De politie onderzoekt de toedracht van vernielingen aan een twintigtal auto's. Woensdagmorgen rond tien uur kreeg de politie melding dat er diverse vernielingen waren gepleegd aan een twintigtal auto's. Op de auto's was gekrast op de ramen en de motorkap. Ook waren er in sommige gevallen hakenkruizen te zien. De politie vraagt iedereen die hier getuige van is geweest danwel anderszins over informatie beschikt, om contact met de politie (met de recherche van district de Eilanden) op te nemen via 0900-8844 of via M. 0800-7000. Aan de benadeelden is gevraagd door de politie om aangifte te doen. Dit kan via internet.


* AGENTEN HERKENNEN MAN MET OPENSTAANDE BOETE

BRIELLE - De politie heeft een man herkend die nog een openstaande boete had. Woensdagmorgen rond half elf zagen politiemensen op de Langestraat een man in een auto rijden die ze herkenden; de bestuurder had nog een openstaande boete van 140 euro. De man is hierop aangehouden en overgebracht naar een politiebureau waar hij de boete terplekke moest voldoen. Dit deed de 48-jarige man uit Brielle, waarna hij zijn weg mocht vervolgen.


* ONDERZOEK NA OVERVAL OP CAFE
ROTTERDAM-WEST - De politie onderzoekt de toedracht van een overval op een café aan de Beukelsweg. Woensdagavond rond elf kwamen twee personen een café binnen aan de Beukelsweg, genaamd 'Beukelsbrug'. De daders, met een Antilliaans uiterlijk, wilden geld hebben. Een medewerker moest het geld uit de kassa in een zwarte tas stoppen. Ze kreeg hierbij ook een klap op het hoofd met een voorwerp dat leek op een vuurwapen. Ook een aanwezige klant had een klap gehad tegen zijn hoofd. De daders zijn met een onbekend geldbedrag op de vlucht gegaan. De politie heeft nog tevergeefs een zoektocht in de omgeving ingesteld. De daders hadden een Antilliaans uiterlijk. Dader 1 was tussen de 20 en 25 jaar oud en niet zo groot; ongeveer 1,65 meter. Hij had een glad gezicht. Normaal postuur. Hij had een rood met witte doek voor zijn mond. De doek was overwegend rood. Dader 2 was ook ongeveer 20 tot 25 jaar oud. Hij was iets langer; ongeveer 1,80 meter en mager. Hij had een donkerder huidskleur dan dader 1. Ze zijn gevlucht op één scooter. De recherche van district Rotterdam-West onderzoekt de toedracht en vraagt mensen die getuige zijn geweest van dit misdrijf, of mensen die anderszins informatie hebben, om contact met de politie op te nemen via 0900-8844 of via M. 0800-7000.

Uitgave woensdag 30 april

* MAN NEERGESCHOTEN IN AUTO / DRIE VERDACHTEN VAST

ROTTERDAM-WEST - De politie onderzoekt de toedracht van een schietpartij waarbij een man dodelijk werd getroffen. Drie verdachten zitten vast. Woensdagmorgen rond half een kreeg de politie melding van een schietpartij op de Henegouwenlaan, vlak voor het kruispunt met de eerste Middellandstraat (aan de Noordzijde). In de auto lag een 35-jarige Rotterdammer die door geweld om het leven was gekomen. De vermoedelijke toedracht is dat vier personen in de auto zaten en ter hoogte van het Bentinckplein onenigheid kregen dat uitmondde in een schietpartij. De bestuurder raakte daarbij levensgevaarlijk gewond. De drie andere personen zijn de auto uitgevlucht. Twee verdachten hebben zich gemeld bij de politie: een 34-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 35-jarige Rotterdammer, zijn ingesloten. De derde Rotterdammer, een 30-jarige, heeft zich in de loop van de middag gemeld. De recherche onderzoekt de toedracht.


* BEKRASSER VAN AUTO'S AANGEHOUDEN
VLAARDINGEN - De politie heeft een 7-jarige jongen uit Vlaardingen aangehouden omdat hij diverse auto's had bekrast. Dinsdagavond rond kwart over zes kreeg de politie melding dat een twintigtal auto's waren bekrast aan de Londenweg. Al snel bleek een 7-jarige jongen voor de vernieling in aanmerking te komen als verdachte. Ook de moeder van de verdachte is op de hoogte. De buurtagent heeft bij het incident bemiddeld en zal nader onderzoek verrichten.


* AANRIJDING MET DODELIJKE AFLOOP
VLAARDINGEN - De politie onderzoekt de toedracht van een aanrijding met dodelijke afloop. Dinsdagmiddag rond kwart voor twaalf kreeg de politie melding van een aanrijding met letsel op de BM Pruissingel. Ter plaatse bleek het te gaan om een aanrijding tussen een bestelbus en een dame op een fiets. De bestelbus kwam uit de richting van de Westlandseweg en gaande in de richting van het centrum van Vlaardingen. De fietser kwam uit de richting van de Engelsche Boomgaert en gaande in de richting van de Groen van Prinsterenstraat. De vrouw, een 80-jarige Vlaardingse, was na het ongeluk nog aanspreekbaar en is overgebracht naar het Erasmus MC voor de behandeling van haar verwondingen. De bestuurder, een 40-jarige man uit Nieuw-Beijerland, is door politiemensen later aangehouden voor verhoor over de toedracht van het ongeluk.


* ONENIGHEID NA VROEGER VUILOPHALEN
ROTTERDAM-OOST - De politie heeft bemiddeld bij een onenigheid tussen een bewoner en medewerkers van de vuilnisophaaldienst. Dinsdagochtend rond kwart over negen waren medewerkers van de vuilnisophaaldienst in verband met Koninginnedag vroeger, een dag eerder, vuil aan het ophalen dan normaal. Sommige bewoners hadden hun bak nog niet buiten neergezet, dus toeterde de chauffeur om mensen hierop attent te maken. Een bewoner, een 35-jarige Rotterdammer, van de Gianni Versacestraat, ergerde zich hier aan, en pakte zijn tuinslang. Hij spoot op de vrachtwagen en vervolgens door het raampje de cabine in. Hierop ontstond een handgemeen met de medewerkers van de dienst waarbij het tuinhekje van de bewoner kapot ging. Gewaarschuwde politiemensen hebben de gebrouilleerden meegenomen naar het bureau voor nader onderzoek. Hier heeft een onder toeziend oog van agenten een verzoenend gesprek plaatsgevonden, met de toezegging dat de schade vergoed zou worden. Hierna werd iedereen rond kwart over drie heengezonden van het bureau.


* CHAUFFEUR KOMT ONDER EIGEN BUS TERECHT
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie kreeg rond dinsdagavond rond kwart over negen de melding van een aanrijding op de Rodezand. Ter plaatse bleek dat een chauffeur zijn eigen bus neer had gezet om mensen op te halen. Wellicht heeft hij de handrem niet gebruikt, want toen hij buiten stond, begon de bus te rijden. De 21-jarige Rotterdammer probeerde zijn eigen bus nog te stoppen, maar raakte eronder bekneld. De bus kwam tegen een andere bus tot stilstand. De Arbeidsinspectie is op de hoogte gebracht.


* VERDACHTEN FIETSENDIEFSTAL AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft twee verdachten aangehouden van een diefstal in een winkel. Dinsdagmiddag rond kwart over vier krijgt de politie melding van een oplettende getuige dat er een diefstal had plaatsgevonden bij een winkel voor parfumerie aan de Weissenbruchlaan. De twee dieven waren weggereden in een auto. Agenten stelden een onderzoek in bij een woning aan de Aida in Capelle aan den IJssel. Het tweetal vluchtte bij het zien van de politie via een zijdeur de woning. Na een korte achtervolging hielden agenten het tweetal aan. Ze werden overgebracht naar een politieburaeu en ingesloten voor nader onderzoek. Het gaat om een 25-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel en een 39-jarige man uit Rotterdam. In de auto troffen agenten de gestolen goederen aan en nog enkele producten zoals verpakkingen parfum, een polo, sokken en ondergoed. Alle goederen zijn in beslag genomen.


* VECHTERSBAZEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft twee verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging. In de nacht van dinsdag op woensdag rond kwart over elf kreeg de politie melding van een vechtpartij bij metrostation Hoogvliet. Daar terplekke bleek dat een groep jongeren onenigheid hadden gekregen met twee jongens, Rotterdammers in de leeftijd van 17 en 18. De twee hadden diverse klappen uitgedeeld onder andere aan een meisje en een jongen uit de groep. De twee zijn vervolgens weg gegaan. Politieagenten zijn daarop naar een woning gegaan aan de Reinier Kloegstraat en hebben daar het agressieve tweetal aangehouden. De aanleiding is mogelijk dat de groep eerder op de avond onenigheid had gehad met de vader van het duo. De groep verdacht het familielid van de diefstal van een fiets. Toen de groep de man hierop aansprak, leidde het tot een handgemeen. Later zijn dus de twee zoons ook verhaal komen halen. De twee jongens zijn overgebracht naar een politiebureau waar ze zijn ingesloten voor nader onderzoek.