Gemeente Nederbetuwe


* Bekendmakingen

Open brief aan Nederlandse militairen

07 mei 2008
Rond deze tijd van herdenken gaan onze gedachten nog meer dan anders uit naar Nederlandse militairen die in Afghanistan en elders in de wereld hun bijdrage leveren aan vrede en stabiliteit. Daarom wil de gemeenteraad van Neder-Betuwe op 24 april 2008 in een open brief haar steun aan hen betuigen, mede doordat er ook Neder-Betuwse militairen bij zijn betrokken.

De tekst luidt:
"De militairen die de missies uitvoeren, verdienen de volledige steun van de Nederlandse samenleving in het algemeen en van onze Neder-Betuwse samenleving in het bijzonder, ongeacht een ieders persoonlijke opvatting over de missies.

Om de militairen en hun familie te tonen dat hun inzet voor vrede en stabiliteit in vaak buitengewoon moeilijke en gevaarlijke regio's niet onopgemerkt blijft, spreken wij graag onze dank voor hun inzet uit via deze open brief.

Wij wensen allen die met de missies, in beginsel gericht op vrede en wederopbouw, te maken hebben alle wenselijke steun toe. Wij zijn er van overtuigd dat we in het uiten van deze wens niet alleen spreken namens het gemeentebestuur, maar tevens namens het overgrote deel van de Neder-Betuwse inwoners."

Namens de gemeenteraad van Neder-Betuwe,
Ir. C.W. Veerhoek, burgemeester

Gemeente Neder-Betuwe | Burgemeester Lodderstraat 20 | 4043KM Opheusden | Tel: 0488-449900 |info@nederbetuwe.nl | © Gemeente Neder-Betuwe