Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 7 mei

* POLITIE ONDERZOEKT BRAND IN AUTOSLOPERIJ

DE EILANDEN / SPIJKENISSE - De politie onderzoekt de toedracht van een brand bij een autosloperij. Woensdagmorgen rond kwart voor drie kreeg de politie melding van een brand aan de Lorentzweg. De melding kwam van een beveiligingsmedewerker op het industrieterrein. Daar bleek bij een autosloperij brand te zijn ontstaan. Al snel werd door de brandweer het sein 'grote brand' gegeven, dit ook in verband met mogelijk gevaar voor overslaan op een buurbedrijf. Even over half vier 's nachts gaf de brandweer het sein 'brand meester'. Bij de uitslaande brand zijn ongeveer 20 sloopauto's uitgebrand en hebben twee containers met autobanden en bumpers vlam gevat. Het vuur is niet overgeslagen naar de buren. De politie onderzoekt de toedracht van de brand en sluit brandstichting niet uit.


* VERDACHTE DIEFSTAL AANGEHOUDEN
FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft een verdachte aangehouden voor diefstal. Dinsdagmiddag rond half vier kreeg de politie melding van een diefstal op het Eiland v Brienenoord. Een 16-jarige Rotterdammer was gaan zwemmen en had zijn spullen in het gras achtergelaten. Van een afstand had hij gezien dat iemand uit een groepje jongeren tussen zijn spullen aan het zoeken was en weer bij de groep ging staan. Gewaarschuwde agenten reden richting het Eilanden en zagen de groep jongeren lopen. Het politiepersoneel hield hierop de verdachte van de diefstal aan. De 15-jarige Rotterdamse jongen liep met de gestolen telefoon van de zwemmer in zijn handen. Deze werd in beslag genomen. Politiepersoneel heeft de moeder van de verdachte op de hoogte gesteld van het gedrag van haar zoon en dat deze ingesloten was. De politie onderzoekt de toedracht.


* MAN MET GESTOLEN FIETS AANGEHOUDEN
FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft een verdachte aangehouden voor de diefstal van een fiets. Dinsdagavond rond elf uur hielden agenten samen met RET-controleurs op metrostation Slinge een kaartcontrole. Daarbij kwam een man uit de metro lopen met een fiets. Hij verklaarde dat hij geen kaartje had, omdat hij al boven op het perron zijn strippenkaart in de prullenbak had gegooid. Een agent liep vervolgens met de man mee om de kaart te pakken. Een andere agent bleef bij de fiets van de man achter. Deze zag dat er iets mis was met het slot van de fiets. Toen ze het voertuig natrokken, bleek dat deze als gestolen te boek stond. Ze hielden hierop de verdachte, een 34-jarige Capelle aan den IJssel aan en brachten de recalcitrante man geboeid over naar een politiebureau waar ze hem insloten voor nader onderzoek. De strippenkaart is door de verdachte niet meer teruggevonden in de prullenbak.

Uitgave dinsdag 6 mei

* FIETS VERNIELD
MAASSLUIS - Naar aanleiding van een melding dat er een fiets was venield aan de Sparrendal werd door politieagenten een nader onderzoek ingesteld. Uit onderzoek bleek dat het om een langslepende ruzie ging waarbij twee families betrokken zijn. De buurtagent gaat met beiden in gesprek. De aangifte van de vernieling van een blauwe damesfiets is opgenomen. Het onderzoek richt zich ook op deze vernieling.


* MAN OVERLEDEN NA BEDRIJFSONGEVAL
VLAARDINGEN - Een 54-jarige inwoner uit Vlaardingen is maandagmiddag tijdens werkzaamheden bij een bedrijf aan de Gansewinkel overleden. Rond half een kwam de man op de aflopende kade van de Nieuwe Waterweg onder een trekker terecht. Hulp van het traumateam mocht helaas niet meer baten en het slachtoffer overleed aan zijn verwondingen. Door de arbeidsinspectie wordt een nader onderzoek ingesteld.


* MAN OVERLEDEN
OVERSCHIE - Een 81-jarige Rotterdammer is maandagavond overleden nadat hij onwel raakte en in het water van de Schie viel. De man had de vlag voor zijn woning aan de Oude Schiekade naar binnen gehaald, werd onwel en viel vervolgens in het water. Door een omstander werd de man uit het water gehaald en werden de hulpdiensten gealarmeerd. Helaas mocht reanimatie niet meer baten.


* OVERVAL OP RESTAURANT
HILLEGERSBERG - Een 34-jarige bedrijfsleider van een restaurant aan de C.N.A. Looslaan is maandagavond overvallen. Rond tien over elf werd het slachtoffer, door een man, onder bedreiging van een vuurwapen en pepperspray gedwongen een geldbedrag af te geven. Het slachtoffer raakte lichamelijk niet gewond maar de gehele overval heeft een grote impact op de man en zijn naaste familie. Hem en zijn familie is slachtofferhulp aangeboden. Een uitgebreid onderzoek is opgestart. Het bestrijden van deze vorm van criminaliteit heeft bij de politie de hoogste prioriteit. Er wordt nog steeds fors ingezet om de verdachten van dit soort misdrijven op te speuren en in te sluiten.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster ging maandagavond, na een melding waterlekkage, naar een woning aan de Bermdijk. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen met 400 planten. Hier was de lekkage ontstaan. De stroom bleek illegaal afgetapt te worden. De kwekerij is in samenwerking met de ROTEB en DS&V ontmanteld.


* GETUIGE HOUDT VROUW NA STRAATROOF AAN
Dankzij het kordate optreden van een 50-jarige Rotterdammer is een 45-jarige vrouw uit Rotterdam direct aangehouden na een straatroof op de Noordmolenstraat. De verdachte griste maandagmiddag rond half één de handtas van de schouder van een 38-jarige vrouw uit Rotterdam weg. De 50-jarige getuige bedacht zich geen moment en pakte de 45-jarige vrouw. Zij werd gearresteerd door gealarmeerd politiepersoneel.


* OVERVAL OP WONING; GETUIGENOPROEP
ROTTERDAM - In de nacht van zondag op maandag werd een overval gepleegd op een woning aan de Hoogstraat. De 35-jarige eigenaar werd rond half drie opgewacht door een vijftal gewapende mannen. Zij gingen mee de woning binnen waarna ook de vrouw werd gewekt. Beiden moesten onder bedreiging toestaan dat de gehele woning werd doorzocht. Nadat het vijftal geld en een aantal goederen had meegenomen verlieten zij de woning. In de loop van de maandagmiddag werd de overval pas door de slachtoffers gemeld. Direct werd een uitgebreid onderzoek, bestaande uit onder meer een buurt- en sporenonderzoek opgestart.

Getuigenoproep
Mocht u getuige zijn geweest dat een vijftal mannen (met bivakmutsen) zich ophielden in de omgeving van de woning of als u over ander informatie beschikt die kan leiden tot de aanhouding van deze verdachten, belt u dan met 0900-8844. Als u liever Anoniem belt kan dit via telefoonnummer 0800-7000.


* JONGENS AANGEHOUDEN VOOR BALDADIGHEID
ROTTERDAM - De politie heeft maandagavond een 17-jarige jongen uit Zevenhuizen en een leeftijdsgenootje uit Oud Beijerland aangehouden voor baldadigheid. Via camerabeelden was gezien dat het tweetal rond tien uur een toegangspoortje van metrostation Nesselande had ingetrapt. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau waar zij een bekeuring hebben gekregen.


* AANHOUDING NA HUISELIJK GEWELD
BARENDRECHT - De politie heeft een man aangehouden die een bewoner had bedreigd en mishandeld. Rond kwart over vijf kreeg de politie melding dat een man in een woning was geslagen door een andere man. De twee bleken bekenden van elkaar. Op de linkerarm van de bewoner van de Barendregt-Akker zagen agenten verwondingen. Politiemensen hielden hierop de 46-jarige man uit Barendrecht aan en brachten hem over naar een politiebureau voor nader onderzoek. De politie onderzoekt de toedracht.


* JONGEN OPGEPAKT VOOR BRANDSTICHTING
KRALINGEN-CROOSWIJK - Een 19-jarige Rotterdammer is in de nacht van maandag op dinsdag op het Langepad aangehouden nadat hij brand had gesticht in een vuilcontainer. Rond kwart voor twee werd gemeld dat een groep jongeren vernielingen pleegden. Een nader onderzoek werd ingesteld waarbij een groep jongeren op een parkeerplaats aan het Langepad werden aangetroffen. Bij het zien van de politie ging de groep ervandoor. Eén verdachte werd aangehouden.


* POLITIE ARRESTEERT INBREKER
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Politiepersoneel van het district Oost heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 30-jarige man zonder vaste verblijfplaats gearresteerd. Rond kwart voor twee gingen agenten naar een apotheek aan de Rembrandtsingel na een inbraakmelding. Ter plaatse zagen zij een man uit het raam springen en wegvluchten. Hij werd gearresteerd.


* MOTORRIJDER GEWOND NA AANRIJDING
RHOON - Een 34-jarige motorbestuurder uit Rhoon is maandagmiddag gewond geraakt na een aanrijding op de Rivierweg. De man verloor op een rotonde door nog onbekende oorzaak vermoedelijk de macht over het stuur. Hij reed vervolgens tegen een tegemoetkomende vrachtwagen aan. Hierbij liep hij letsel aan zijn knie op. Ambulancepersoneel bracht het slachtoffer naar het ziekenhuis. De politie stelt een nader onderzoek in naar de exacte toedracht van de aanrijding.


* VROUW GEWOND NA ZELFMOORDPOGING
ROTTERDAM - Een 18-jarige Rotterdamse is maandagavond zwaar gewond geraakt nadat ze een zelfmoordpoging ondernam door voor een tram te gaan staan. Rond kwart over zes stapte de vrouw plotseling voor een aanrijdende tram op de Putselaan. Zij overleefde deze poging maar raakte zwaar gewond en is overgebracht naar het Ersmus MC. Voor de trambestuurder en aanwezige getuigen is slachtofferhulp geinitieerd. Voor het slachtoffer die tijdens de hulpverlening diverse keren aangaf geen hulp te willen is eveneens hulp in gang gezet.


* AANHOUDING NA BRANDSTICHTING
HELLEVOETSLUIS - De politie heeft een jongen aangehouden voor brandstichting en openlijke geweldpleging. Maandagavond rond half twaalf kreeg de politie melding dat jongeren over een hek van een school aan het Kasteelpad waren geklommen. Gewaarschuwde agenten zagen het groepje vervolgens lopen op het Burchtpad. Bij het zien van de politiemensen, renden ze weg. Een oplettende getuige had zich bij de agenten gemeld met het specifieke signalement van één van de jongeren die verantwoordelijk zou zijn voor de brandstichting. Na een korte achtervolging, hielden de politiemensen de verdachte aan. In zijn rugzak droeg de 16-jarige jongen uit Hellevoetsluis een busje met aanstekergas. Hij is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek. De moeder van de verdachte is door politiemedewerkers op de hoogte gesteld van het gedrag van haar zoon en dat hij was ingesloten.


* POLITIE NEEMT CROSSMOTOR IN BESLAG NA MEERDERE MELDINGEN OVERLAST

DIRKSLAND - Politiepersoneel van het district De Eilanden heeft maandagavond de crossmotor van een 15-jarige jongen uit Dirksland in beslag genomen. De politie had al meerdere meldingen gekregen over overlast binnen de bebouwde kom door een crossende motor. De bestuurder zou met hoge snelheid zonder helm rijden en veroorzaakte hierbij ook geluidshinder. Een aantal weken geleden was de bestuurder op zijn gedrag door de politie aangesproken. Maandagavond rond half tien kwamen er weer meldingen van overlast. De politie stelde direct een onderzoek en trof de betreffende crossmotor in de bossages aan. Twee jongens renden weg met een t-shirt over het hoofd. Zij werden na een onderzoek aangetroffen. De crossmotor is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.



* VIER ARRESTATIES NA VECHTPARTIJ
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum heeft in de nacht van zondag op maandag vier verdachten gearresteerd na een vechtpartij op het Rodezand. Door nog onbekende oorzaak kregen een 19-jarige man uit IJsselstein en een 23-jarige man uit Utrecht onenigheid met een 26-jarige Rotterdammer en een 27-jarige man uit Ridderkerk. Hierbij werden bedreigingen geuit wat eindigde in een vechtpartij rond twee uur 's nachts. De politie heeft de vier verdachten aangehouden.


* POLITIE ARRESTEERT MAN NA BEDREIGING
SPIJKENISSE - Een 28-jarige man uit Spijkenisse is zondagmiddag gearresteerd voor bedreiging. De man wordt ervan verdacht een 50-jarige Rotterdammer te hebben bedreigd met de dood. Dit gebeurde nadat hij op het politiebureau aan de Ruwaard van Puttenweg aangifte had gedaan van openlijke geweldpleging waarbij de verdachte betrokken zou zijn. De politie stelde na de bedreiging direct een onderzoek in en arresteerde de verdachte op de Groenewoudlaan. Hij is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.


* POLITIE HOUDT MAN AAN MET GESTOLEN FIETS

FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft gisterenmiddag rond half vier op de Rosestraat een 54-jarige man aangehouden voor het rijden op een gestolen fiets. De verdachte, zonder vaste woon- of verblijfplaats, fietste op het trottoir. De fiets was niet voorzien van een slot. Politiemensen controleerden de fiets. Het bleek dat de fiets in 2003 gestolen was op de Rosestraat. De politie bracht de man over naar het politiebureau.


* POLITIE HOUDT VROUW AAN MET GESTOLEN FIETS

FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft gisterenavond rond half negen op de Dordtselaan een 39-jarige vrouw aangehouden voor het in bezit hebben van een gestolen fiets. Politiepersoneel controleerde gisterenavond de fiets van een vrouw uit Schiedam. De fiets was niet voorzien van een beugelslot. Bij de controle bleek de fiets gestolen te zijn in Vlaardingen. De politie bracht de fiets en de verdachte over naar het politiebureau.


* POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR SLAAN VROUW
LOMBARDIJEN / FEYENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft gisterenavond rond kwart voor negen een 43-jarige man uit Rotterdam aangehouden op de Zenostraat wegens het slaan van zijn vrouw. De 40-jarige vrouw uit Rotterdam alarmeerde de politie nadat zij in een woning aan de Zenostraat geslagen was door haar man. Zij liep daarbij een blauw oog en een bebloede neus en mond op. Politiemensen hielden de verdachte aan en brachten hem over naar het politiebureau.


* POLITIE HOUDT VERNIELER WINKELRUIT AAN
HILLESLUIS / FEYENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft gisterenochtend rond acht uur een 24-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor het vernielen van een winkelruit aan de Bree. De verdachte vernielde de ruit door er een stuk hout door te steken. Gewaarschuwde poltiemensen hielden de man aan voor vernieling. Tijdens de arrestatie verzette de 24-jarige Rotterdam zich zodanig dat de politie pepperspray moest gebruiken. Politiepersoneel onderzoekt de vernieling.


* DRIETAL AANGEHOUDEN VOOR OPENLIJKE GEWELDPLEGING

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Oost heeft zondagochtend drie verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging. Rond half zes kreeg de politie de melding dat op de Oostzeedijk Beneden vernielingen werden gepleegd. Tijdens een onderzoek in de omgeving zagen de agenten in de richting van de Maasboulevard een spoor van vernielingen. Hierbij lagen meerdere fietsen op de grond. De drie verdachten, een 16-jarige jongen uit Someren, een 19-jarige Rotterdammer en een 23-jarige Rotterdammer, werden op heterdaad betrapt tijdens het vernielen van een speeltoestel. Zij zijn gearresteerd.


* ALCOHOLCONTROLE
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Waterweg-Noord hebben in de nacht van zaterdag op zondag een alcoholcontrole gehouden op diverse locaties in Schiedam. Tussen half elf en half zeven werden 400 automobilisten gecontroleerd waarna elf mensen werden gearresteerd voor het rijden onder invloed van alcohol. Hoogst gemeten alcoholpromillage is 849 ug/l. Bij drie bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd. Een buitenlandse bestuurder moest direct de boete betalen. Omdat hij dit niet kon, werd zijn auto in beslag genomen. Twee bestuurders werden aangehouden omdat zij zonder rijbewijs reden. Een andere bestuurder bleek te rijden terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. Tevens werd een auto in beslag genomen omdat het niet de eerste keer was dat de bestuurder onder invloed van alcohol een auto bestuurde en hij zonder rijbewijs reed.


* POLITIE ARRESTEERT MAN NA MISHANDELING
HOEK VAN HOLLAND - Politiemensen van het district Waterweg-Noord hebben zondagavond een 31-jarige man uit Hoek van Holland aangehouden voor mishandeling. Rond half tien ontstond er op de Willem Barentsstraat onenigheid tussen een aantal kinderen, waaronder het 5-jarige zoontje van de verdachte. De vader wordt ervan verdacht, toen hij verhaal ging halen bij de kinderen, een 16-jarig meisje uit Hoek van Holland bij de keel te hebben gepakt. Een 16-jarige jongen uit Monster pakte de verdachte bij zijn arm waarop de 31-jarige man een klap gaf in het gezicht van de jongen. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor.


* POLITIE ARRESTEERT MAN NA BELEDIGING
VLAARDINGEN - Politiemensen van het district Waterweg-Noord hebben zondagavond rond half zeven een 38-jarige man uit Vlaardingen aangehouden voor belediging. Na een melding van een burenruzie gingen agenten naar de Professor Rutgersstraat. Tijdens een gesprek met getuigen en direct betrokkenen kwam de verdachte erbij staan. Hij beledigde, ondanks een aantal waarschuwingen met het uitschelden te stoppen, de politiemensen en werd aangehouden.


* POLITIE ONDERZOEKT INBRAAK WONING
MAASSLUIS / WATERWEG-NOORD - De politie onderzoekt de inbraak in een woning van een 85-jarige vrouw aan de Seringenstraat. De inbraak vond plaats in de nacht van zaterdag 3 mei op zondag 4 mei terwijl de vrouw lag te slapen. Zij merkte hier niets van. De 85-jarige vrouw ontdekte de inbraak gisterenochtend rond tien uur. De dader(s) was/waren in meerdere vertrekken geweest. Daarbij werden verschillende laden en kasten doorzocht. Er werden diverse sieraden ontvreemd en uit een portemonnee werd een geldbedrag weggenomen. Ook werd een voorraad sigaretten meegenomen. De politie onderzoekt de toedracht van de inbraak en vraagt getuigen, of mensen die anderszins informatie hebben, om contact op te nemen met de recherche van Waterweg-Noord op 0900-8844 of via M. Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.


* ZEEHAVENPOLITIE TREFT MEERDERE GEBREKEN AAN OP SCHIP DAT

GEVAARLIJKE STOFFEN VERVOERT
ROTTERDAM - Surveillerend personeel van de Zeehavenpolitie rook zondagmiddag op de Merwehaven een stookolielucht. Er werd een onderzoek ingesteld aan boord van het schip dat daar lag afgemeerd. Hier werden meerdere gebreken aangetroffen. Zo bleek dat de inspectieopening van een tank openstond en dat op diverse plaatsen de gasretourleiding was doorgeroest. Om dit aan het zicht te onttrekken waren de gaten (ongeveer de omvang van een vuist) afgedicht met tape en vervolgens geverfd. Met een medewerker van de Inspectie Verkeer en Waterstaat werd een nader onderzoek ingesteld. Het schip was beladen met meerdere ANDR-goederen waaronder stookolie en zwarte gasolie. Gezien de technische staat van het schip is het certificaat van goedkeuring door de IVW ingetrokken. De stookolie is gelost in een ander schip. Tegen de eigenaar en de schipper is proces-verbaal opgemaakt.