Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 7 mei

TILBURG, 7 mei 2008

Twee winkeldievegges in de kraag gepakt

TILBURG: De politie heeft dinsdagmiddag twee winkeldievegges (14 en 15 jaar) uit Tilburg aangehouden. Dat gebeurde rond 15.45 uur bij een warenhuis in de Heuvelstraat. De twee meisjes probeerden er met een set gekleurde lenzen vandoor te gaan, maar personeel had het tweetal door. De meisjes zijn meegenomen naar het bureau. Na verhoor zijn ze aan hun ouders overgedragen; een passende straf wordt, in overleg met Justitie, gezocht.

Politie houdt Bekenaar met gestolen buitenboordmotoren aan

HILVARENBEEK: Een 21-jarige inwoner van Hilvarenbeek is dinsdagavond kort na 20.00 uur aangehouden. De man was in het bezit van twee buitenboordmotoren die onderdeel uitmaken van een gestolen partij van twintig buitenboordmotoren vanuit een bedrijf in Heusden. De eigenaar van de motoren, een 35-jarige inwoner van Bodegraven, had via Marktplaats een advertentie gezien waarin de motoren werden aangeboden. Hij maakte een afspraak met de Bekenaar en toen hij voor de deur stond, belde hij de politie. De Bekenaar is ingesloten op het bureau, maar later op de avond vanwege gezondheidsproblemen vrijgelaten. De politie onderzoekt de zaak; de buitenboordmotoren zijn in beslag genomen.

Inwoner Berkel-Enschot aangehouden na bedreiging

BERKEL-ENSCHOT: De politie heeft een 42-jarige inwoner van Berkel-Enschot in zijn woning aangehouden wegens bedreiging. Dat gebeurde woensdagmorgen rond 01.00 uur. Zijn vriendin kwam kort daarvoor thuis met een ex-vriend van haar. Deze man, een 49-jarige inwoner van Tilburg, ging daarna een eindje wandelen, waarna de 42-jarige man hem achterna gezeten zou hebben met een ijzeren staaf en gedreigd hebben te slaan. Dat gebeurde uiteindelijk niet. De vriendin belde de politie; agenten konden de man aanhouden. Hij verklaarde op het bureau dat hij de Tilburger niet heeft bedreigd en dat hij ten tijde van het incident in bed lag. Zijn vriendin en haar ex-vriend zouden hem een hak willen zetten, zegt hij. De man is na verhoor heengezonden. De politie stelt een onderzoek in.

Beschonken bromfietser van de weg gehaald

TILBURG: Op het Vivaldipad is woensdagmorgen rond 02.15 uur een 19-jarige Tilburger aangehouden wegens rijden onder invloed van alchol. De man reed om zijn bromfiets en had naar eigen zeggen twee flesjes bier op. Hij blies bij een controle 115 ug/l, terwijl voor hem als beginnend bestuurder maximaal 88 ug/l is toegestaan. De Tilburger kreeg een rijverbod van 1 uur en een bekeuring. Daarna kon hij weer vertrekken.

Over beginnende bestuurders

Sinds 1 januari 2006 is de wetgeving voor beginnende bestuurders strenger dan voor ervaren deelnemers aan het verkeer. Voor de beginners ligt de grens op 88 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (=ug/l); voor ervaren bestuurders is dit 220 ug/l. Een beginner is iemand die na 29 maart 2002 het rijbewijs heeft gehaald. De eerste vijf jaar geldt voor hen de lagere limiet. Dit percentage geldt ook voor alle brom- en snorfietsers tot 24 jaar. Doel van de regels is om de combinatie van drinken en rijden tegen te gaan. De strengere regels gelden voor jongere en minder ervaren bestuurders, omdat juist die groep een hogere kans heeft op een ongeluk of het veroorzaken daarvan.

Vrachtwagenchauffeur gewond na ongeval oprit A65

TILBURG: Op de Burgemeester Bechtweg is woensdagmiddag een 42-jarige vrachtwagenchauffeur uit Moergestel gewond geraakt bij een verkeersongeval. De man wilde tegen 12.30 uur met zijn betonmixer de rijksweg A65 opdraaien toen hij in de bocht naar rechts van de weg raakte en kantelde. De chauffeur raakte bekneld in zijn cabine en moest door de brandweer worden bevrijd. Met vermoedelijk beenletsel is hij naar het Elisabethziekenhuis gebracht. Verkeersongevallenanalisten van de politie Midden en West Brabant stellen een onderzoek in. De oprit naar de A65 vanaf de Burgemeester Bechtweg is vanwege het bergen van de betonmixer enkele uren afgesloten geweest.

Auteur: Andre van den Hul