Antillenhuis


Bevrijdingsvlam Den Bosch ontstoken door Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen

Op de foto het moment van aansteken van de vlam door de heer Comenencia (Foto Antillenhuis / N.E.S.

In Nederland is op maandag 5 mei op vele plaatsen Bevrijdingsdag gevierd. Zo ook in Den Bosch waar de Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen de eer kreeg om de `bevrijdingsvlam' te ontsteken.

Onder auspiciën van het Nationaal Comité 4 en 5 mei vieren alle provincies op 5 mei de dag van de vrijheid. In Den Bosch heeft de viering een extra en bijzonder accent, namelijk dat van de multiculturele samenleving.

Voor de eerste maal werd de speciale dag gevierd in samenwerking met de Arubaanse/Antilliaanse stichting Nos Baranka. Voorzitter Ludwina van der Mijden was zeer nauw bij de organisatie betrokken en zo kwam dit jaar het contact tot stand met het Antillenhuis en de Gevolmachtigde Minister Paul Comenencia.

De activiteit in Den Bosch vond plaats op het festivalterrein aan de Parade in Den Bosch waar duizenden bezoekers van 12 uur 's middags tot 12 uur 's avonds zich konden vermaken met muziek, dans, optredens, informatiekraampjes en lekkere etenswaren.

De officiële opening van het festival vond plaats om 14:45 uur door de gevolmachtigde Minister met een korte openingstoespraak en het hoogtepunt het ontsteken van de vlam.

De organisatie van het festival was in handen van het bestuur van de Bevrijdingsfestival Brabant.