Politie Kennemerland

Getuigen gezocht van achtervolging auto

Haarlem, 07-05-2008

Getuigen gezocht van achtervolging auto

HAARLEM, 3 mei - Op de Ledeboerstraat hield de politie om 15.15 uur een 20-jarige man uit Haarlem aan. Hij was kort daarvoor bijrijder in een auto waarvan de bestuurder een stopteken van de politie had gekregen op de Boerhavelaan, en tot stilstand kwam op de Frans Ruyschstraat. Samen met een medepassagier was de bijrijder uit het voertuig gestapt en weggerend in de richting van het Zuster Rebelpad. Zijn medepassagier wist te ontkomen. Van hem is het volgende signalement bekend:


- leeftijd: 25- 30 jaar


- Noord-Afrikaans uiterlijk


- droeg een lichtblauwe sweater met witte letters op de borst


- en droeg opvallende zilveren ring met steentjes aan zijn hand

De bestuurder van de auto is vervolgens met hoge snelheid weggereden via de Oude Schipholweg richting Hoofddorp. Vervolgens is de bestuurder via de N205 de A9 opgereden en via de Sloterweg weer teruggereden naar de Hoofdweg. Op de kruising van de Hoofdweg en de Schipholweg heeft de bestuurder van de auto kans gezien aan de politie te ontkomen. De bestuurder reed erg hard (snelheden van meer dan 170 km/u), en haalde halsbrekende toeren uit, zoals vaak over de weghelft van tegemoet komend verkeer rijden, dat halsoverkop moest uitwijken of de auto de berm in moest rijden. Van deze bestuurder bestaat het volgende signalement:


- leeftijd: 25- 30 jaar


- Noord-Afrikaans uiterlijk


- met kort zwart haar en een baardje op kaaklijn


- droeg een wit overhemd


- had een bril op

Mensen die getuige zijn geweest van deze achtervolging en informatie hebben over zowel de bestuurder als de medepassagier worden verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlem: 0900- 8844.