Gemeente Barneveld


Afsluiting Stationsweg Barneveld

De Stationsweg in Barneveld is afgesloten voor alle verkeer. Deze afsluiting is nodig in verband met werkzaamheden. Hieronder treft u meer informatie aan over deze afsluiting en de werkzaamheden.

Wanneer wordt de Stationsweg afgesloten?

Van maandag 5 mei 2008 tot medio juli 2008.

Waarom duren de werkzaamheden relatief lang?

Het totale project duurt inderdaad een behoorlijke periode. De werkzaamheden betreffen een behoorlijke lengte en bestaan uit verschillende onderdelen. Zowel het provinciale deel als het gemeentelijke deel van de Stationsweg worden gerenoveerd. Het gaat hierbij om de rijbaan. Als de werkzaamheden over een aantal weken zijn afgerond, beschikken we over een geluidsreducerend wegdek vanaf de Bloemendaallaan tot aan het Binnenveld. Daarnaast worden de fietspaden gedeeltelijk vernieuwd. Al met al levert dit ook veel "bijwerk" op: de tussenliggende stroken moeten worden herstraat, verhoogde banden rond plantvakken worden vernieuwd (mede op verzoek van transporteurs bij de snelheidsremmers) en aanliggende inritten moeten opnieuw op de Stationsweg worden aangesloten. Ook wordt de aansluiting bij de Van Wijnbergenlaan aangepast.

Kan er niet één helft van de Stationsweg vrijblijven?

Dit hebben de provincie en de gemeente overwogen. Onze ervaringen hiermee zijn op de Stationsweg slecht. Het levert enorme vertragingen op (vanuit Voorthuizen kan er tot aan de A1 een file ontstaan). Hierdoor zal de vertraging voor het verkeer langer duren dan gebruik te moeten maken van een omleidingsroute. Daarnaast heeft de aannemer zich te houden aan regels betreffende het veilig werken aan de weg. Het welzijn van de wegwerkers staat voorop. Wanneer men veilig wil werken, dan ontkom je er tegenwoordig eigenlijk niet meer aan om weggedeelten volledig af te sluiten.

Wordt er ook op zondag aan de Stationsweg gewerkt?

De gemeente Barneveld gaat ervan uit, dat er op zondag niet wordt gewerkt. Op zaterdag wordt - afhankelijk van de planning - wel gewerkt. Het gaat dan vooral om asfalteringswerkzaamheden.

Bereikbaarheid aanliggende percelen en de Esweg

Het is bekend, dat de Esweg geen andere ontsluiting heeft. Het bestemmingsverkeer wordt zoveel als mogelijk toegestaan. Op sommige tijdstippen is dit lastig in verband met het asfalteren maar men doet er alles aan om de overlast zo minimaal mogelijk te laten zijn.

Zijn er gevolgen voor de afvalinzameling?

Het afval wordt op de reguliere dagen ingezameld. Wel kunnen de tijden afwijken. Wij adviseren aanwonenden dan ook de containers 's ochtends voor 7.00 uur aan de weg te zetten.

Wie voert het werk uit?

Het werk wordt uitgevoerd door Bruil Infra B.V. uit Ede.

Meer informatie

De provincie Gelderland is de "hoogste" wegbeheerder en voert daarom de regie. Contactpersoon bij de provincie Gelderland is mevrouw Nicole Wagener-van Swaaij. Haar telefoonnummer is 06-50273305. De provincie Gelderland publiceert de informatie over haar wegwerkzaamheden ook op www.gelderland.nl.

Voor vragen over de inzameling van afval tijdens de werkzaamheden kunt u terecht bij de gemeente: (0342) 495 911
Mutatiedatum 07/05/2008