Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 07-05

BREDA, 7 mei 2008

Bestuurders onder invloed aangehouden

BREDA: De politie hield op woensdagochtend om 02.00 uur een 34-jarige inwoner van Helmond aan voor rijden onder invloed. De man werd op de Graaf Engelbertlaan staande gehouden omdat hij te hard reed en niet op de goede weghelft bleef. Uit een blaastest bleek dat hij teveel gedronken had. De politie nam de man mee naar het politiebureau. Hier is hem een ademanalyse afgenomen waaruit een uitslag van 540 ug/l bleek. Hij is verhoord en met een rijverbod van 5 uur in vrijheid gesteld. Ook is het rijbewijs van de man in beslag genomen.

BREDA: Op woensdagavond is een 32-jarige Bredanaar aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd staande gehouden op de Scharenburgstraat. De politie nam hem een blaastest af, waaruit bleek dat de man teveel had gedronken. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 370 ug/l. Hij is met een rijverbod van 4 uur en een bekeuring in vrijheid gesteld.

Vrouw aangehouden voor verstoring van de openbare orde

BREDA: Op dinsdagavond kreeg de politie melding dat een vrouw op de Slingerweg met allerlei goederen aan het gooien was. Op de Slingerweg lag een fietsenrek en de inhoud van een vuilnisbak op straat. Het verkeer kon er niet meer langs. De 49-jarige vrouw uit Hoogerheide is aangehouden voor verstoring van de openbare orde. Na verhoor is ze in vrijheid gesteld. Tegen de vrouw zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Eén aanhouding na ontmanteling hennepkwekerij

BREDA: De politie ontmantelde op woensdagmiddag een hennepkwekerij aan de Banckertweg. In verschillende vertrekken van een woning werden bij elkaar bijna 170 hennepplanten met bijbehorenden apparatuur aangetroffen. De planten en de apparatuur zijn in beslag genomen. Het energiebedrijf is in kennis gesteld, maar constateerde dat er geen sprake is van diefstal van stroom. De politie verhoorde een 32-jarige Bredanaar, die regelmatig in de woning kwam. De man meldde zich vrijwillig op het politiebureau. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Auto-inbreker aangehouden

BREDA: De politie hield dinsdag rond het middaguur een 33-jarige Bredanaar aan op verdenking van poging tot inbraak in een auto. De 49-jarige eigenaresse van de auto zag de man maandag j.l. bij haar auto staan. De eigenaresse had gezien hoe de man het portier van de auto probeerde te openen en riep naar hem. Hierna liep de man weg. Bij het instappen ontdekte de vrouw vervolgens dat het raam van haar auto was gebarsten en het raamrubber kapot was. De vrouw ging zelf nog achter de man aan. Ze deed aangifte en gaf een goed signalement van de man. Aan de hand daarvan kon hij dinsdag worden aangehouden op de Jakob Edelstraat. De man bekende het feit en bleek op het moment van zijn aanhouding in bezit te zijn van een schroevedraaier en een gestolen autoradio. Deze zijn in beslag genomen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Wasmiddelendief aangehouden

BREDA: Gistermiddag is in een supermarkt aan de Cypresstraat een 48-jarige Bredanaar betrapt op winkeldiefstal. De dief pakte twee pakken wasmiddelen drie pakken vaatwasmiddel uit een stelling en liep daarmee vervolgens zonder deze goederen af te rekenen bij de kassa, naar buiten. De verdachte had vanwege een eerdere diefstal al een winkelverbod gekregen. Hij heeft zich daar klaarblijkelijk niet aangehouden. Hij heeft een dagvaarding meegekregen.

Auteur: Inge Rijgersberg