Drankrijder betrapt

Apeldoorn, 07-05-2008 o Een 19-jarige snorfietsbestuurder uit Apeldoorn probeerde in de nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 mei een alcoholcontrole op de Lange Amerikaweg te ontduiken door een stopteken te negeren en hard weg te rijden. De politie was hem echter te snel af en onderwierp hem alsnog aan een blaasproef waaruit bleek dat hij onder invloed was.

Politiemensen zagen de man omstreeks 01.00 uur slingerend met een medepassagier achterop rijden op de Lange Amerikaweg en wilden hem daarom staande houden voor een blaasproef. Hierop ging men er gauw vandoor. Politiemensen zetten gelijk de achtervolging in en troffen hen in de struiken ter hoogte van het viaduct van de A1 aan. Bieden werden meegenomen naar het politiebureau. De bestuurder werd onderworpen aan een blaasproef. Het resultaat hiervan was 1,6 promille.

Daarnaast bleek dat hij geen rijbewijs of bromfietscertificaat had en dat de snorfiets onverzekerd was. Hij is voor al deze overtredingen bekeurd. De bijrijder, een 15-jarige inwoner van Apeldoorn werd bekeurd voor het niet voldoen aan de legitimatieplicht. De snorfiets is in beslag genomen.