Verkeerscontrole

Zutphen, 07-05-2008 o De politie heeft dinsdagmiddag en avond 6 mei in de Zuidwijken en Leesten een speciale controle gehouden. Hierbij werd ondermeer aandacht besteed aan klachten uit de wijk. Meerdere bestuurders werden bekeurd.

De politie Zutphen houdt met enige regelmaat controles in de diverse wijken. Hierbij worden ondermeer klachten van wijkbewoners die veelal bij de wijkagent zijn gemeld in de controle meegenomen. Eén van de klachten betrof het rijgedrag op de Harenbergweg. Diverse bestuurders werden bekeurd die te hard reden. Opvallend was dat het vooral Zuidwijkbewoners betrof.

Ook werd bij de verkeerslichten aan de Den Elterweg/Laan naar Eme gecontroleerd. Sommige bestuurders bestuurder die de L:aan naar Eme oprijden blijken het rode verkeerslicht te negeren. Dit kan tot gevaarlijke situaties lijden en ook hier werden enkele bestuurders bekeurd. Door de vakantie was er minder aanbod dan normaal, maar de politie zal hier vaker controleren.

De snelheid op de Den Elterweg werd door agenten van het Verkeershandhavingsteam gecontroleerd en van de 2500 passanten reden er 83 te hard. In de wijk werd ook door surveillanten van het THOR gesurveilleerd en politiebikers controleerden de hangplekken.

De politie heeft 190 mensen laten blazen en één van hen bleek teveel gedronken te hebben In totaal zijn zon 90 bestuurders bekeurd voor allerhande overtredingen of feiten waarbij bleek dat hun voertuig niet in orde was.

Bij de controle werd ook een buitenlandse bestuurder met een vals rijbewijs aangetroffen. Hij werd aangehouden en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.