Jongens bekogelen mensen met waterballonnen

Zutphen, 07-05-2008 o Het warme weer heeft zo zijn voordelen, maar kan ook tot gevaarlijke situaties lijden. Twee Zutphense tieners bekogelden aan de Laan naar Eme in Zutphen dinsdagavond 6 mei passerende fietsers met waterballonnetjes. Gelukkig gebeurden er geen ongelukken. De twee zijn meegenomen naar het politiebureau.

Twee surveillerende agenten werden rond 21.00 uur aangesproken door passanten op de fiets. De fietsers waren even tevoren bij het parkje aan de Laan naar Eme ter hoogte van de Rietbergstraat met waterballonnen waren bekogeld. Het ging hen niet om een nat pak, maar wel om het gevaar dat hierdoor was ontstaan. Ze waren geschrokken toen de jongelui vanuit de bosjes de ballonnen naar hen gooiden.

De twee jongens zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Eén van hen weigerde in eerste instantie zijn naam op te geven. De ouders waren niet te spreken over het gedrag van hun kinderen. Ze worden aangemeld bij een jeugdpreventieproject waar een passende maatregel wordt genomen.