Vrouw uit Gorinchem wint 500.000 netto met Kraslot

07/05/2008 16:32

De Lotto

Een 36-jarige vrouw uit Gorinchem heeft afgelopen zaterdag de felbegeerde hoofdprijs van het Kraslot Half Miljoen gewonnen. De vrouw vertelde nooit eerder een Kraslot gekocht te hebben, maar wist door de vele media aandacht rondom dit Kraslot dat de laatste lichting loten naar alle verkooppunten was verstuurd en de kans op de hoofdprijs dus erg groot zou zijn. Ze gokte het erop en kraste meteen de hoofdprijs van 500.000 EUR netto. Van het gewonnen bedrag koopt de winnares een boot en de rest zal ze gebruiken voor haar eigen zaak. Ze kocht haar Kraslot bij Primera Fransen, Piazza Center 35 in Gorinchem. Om te vieren dat daar een grote prijs is gevallen, deelt De Lotto, waar Krasloten een product van is op donderdag 15 mei om 13.00 uur taart uit aan alle bezoekers van de winkel.

Vanaf deze week is de nieuwe serie van het Kraslot Half Miljoen al uitgeleverd aan alle winkels. Hierin bevindt zich onder andere opnieuw één hoofdprijs van 500.000 EUR en twee prijzen van 100.000 EUR.

Opbrengsten Krasloten voor goede doelen
De opbrengsten van De Lotto, waar Krasloten een merk van is, komen na aftrek van het vele prijzengeld, geheel ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. In totaal droeg De Lotto in 2006 meer dan EUR 61 miljoen af aan deze goede doelen. Van dit bedrag gaat ruim EUR 44 miljoen naar NOC-NSF. Naast de topsport profiteert zo ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Na de overheid is De Lotto sinds 1961 de grootste structurele financier van de Nederlandse sportwereld. De overige EUR 17 miljoen is verdeeld onder de overige goede doelen, waaronder het Prins Bernhard Cultuurfonds en Oranjefonds.





http://www.krasloten.nl