Ministerie van Financiën

Frederik Boulogne wint Grote Financiën Prijs 2008

nieuwsbericht | 07-05-2008 | Directie Voorlichting

De Grote Financiën Prijs 2008 (GFP) is gewonnen door Frederik Boulogne (Rijksuniversiteit van Groningen). Met zijn scriptie 'Transfer Pricing of Intangibles - A comparison between The Netherlands and the US' won hij een bedrag van EUR 5.000 en het GFP-kunstwerk. Het kunstwerk is een halfje bruin opgebouwd uit eurostuivers. Minister Bos van Financiën reikte de prijs woensdag 7 mei uit.

Frederik heeft een scriptie geschreven over de winstverdeling van multinationale ondernemingen over de verschillende onderdelen van een groep. De belangrijkste conclusie is dat - hoewel Nederland en de Verenigde Staten zich baseren op dezelfde internationale OESO-regels voor verrekenprijzen - de uitwerking toch heel verschillend is. De jury vindt het onderwerp van deze scriptie zeer relevant en actueel en roemt de knappe genuanceerde benadering van de complexe problematiek. Verder kent de winnende scriptie een zeer duidelijke en logische structuur en is deze helder en heel leesbaar geschreven.

Frederik kon door zijn verblijf in Zuid-Amerika de prijs niet zelf in ontvangst nemen. Zijn ouders namen de honneurs waar.

Lerby Ergun (Vrije Universiteit Amsterdam) heeft de tweede prijs van EUR 3.000 gewonnen met zijn scriptie `Investing in Art: A Comprehensive Approach`. Deze scriptie gaat over de vraag hoe groot het aandeel van kunst zou moeten zijn in een optimale beleggingsportefeuille.

De derde prijs is gewonnen door Irene Reiniers (Universiteit van Tilburg). Zij won EUR 1.500 met haar scriptie `Effecten van effectisering - BTW-consequenties van de securisatie van hypothecaire vorderingen'. Irene heeft een scriptie geschreven over de securitisatie van hypothecaire vorderingen de BTW-consequenties daarvan.

Jaarlijks daagt het ministerie van Financiën studenten uit om deel te nemen aan de GFP en een scriptie te schrijven over een financieel-economisch of fi scaal onderwerp. Aan deze zevende editie van de prijs namen 28 studenten deel. Zowel de actualiteit als het niveau van de ingezonden scripties was dit jaar hoog. Met de GFP wil het ministerie van Financiën studenten en recent afgestudeerden attenderen op het brede werkterrein van het departement.

De jury van de GFP stond onder voorzitterschap van voormalig staatssecretaris Steven van Eijck. De scripties zijn beoordeeld op de criteria beleidsrelevantie, analyse van de materie, uitdrukkingsvaardigheid en originaliteit.

Meer informatie


* Juryrapport GFP 2008
Bijlage | 07-05-2008 | PDF bestand, 58.0 kb

Zie ook

Zie het origineel


* De Grote Financiën Prijs


* Laatst aangepast: 07-05-2008