Stadsdeel Zeeburg

Straatvoetbaltoernooi blijkt schot in de roos

7 mei 2008
Op 5 mei 2008 organiseerde de Straatvoetbalbond Nederland (SVBN) samen met het stadsdeel, Civic Zeeburg en jongeren uit de buurt een groot straatvoetbaltoernooi. Buurtkinderen kwamen al vroeg een kijkje nemen bij de velden aan de Kramatweg. Ze trapten een balletje, maar waren ook bereid een handje mee te helpen, zodat de velden op tijd speelklaar waren.

fotoopbouwvoorinternet.jpg (51 Kb)

Een handtekening van Edgar Davids!
Om 11.00 uur arriveerden Humberto Tan en Edgar Davids namens de SVBN. Kinderen meldden zich massaal om de BN'ers te verwelkomen en een handtekening te scoren. Het deed de heren goed om te horen dat vele kinderen 's ochtends hadden meegeholpen met de opbouw. "Dit is precies waar SVBN voor gaat", aldus Humberto Tan. Stadsdeelwethouder Fatima Elatik nam haar gasten mee het veld op om het toernooi officieel te openen.

groepsfoto.jpg (44 Kb)

Ook meiden kunnen voetballen!
Na de officiële aftrap ging de strijd tussen de teams verder. Van jongetjes met veel te grote hesjes aan, tot stoere balgoochelaars van zestien jaar en ouder: iedereen mocht meedoen. Ook meiden lieten zien dat ze een balletje kunnen trappen, en hoé!

voetballendmeisje.jpg (50 Kb)

Vol spanning wachten op Yes-R en Fouradi
Naast het straatvoetbal op de Kramatweg was er op het Javaplantsoen de hele dag door muziek en dans op een groot podium. Verschillende artiesten traden op zoals Bad Brya, MC Fit, Goddess dancers en DJ SOUS. Maar het wachten was vooral op de slotacts van Yes-R en Fouradi. Alle teksten werden uit volle borst meegezongen. Een spetterend eind van een zeer geslaagde dag!

yes-renfouradi.jpg (39 Kb)

Een dag voor iedereen
De toernooien op 5 mei werden gespeeld onder het motto: `schop de bal, schop geen rotzooi!'. Ze golden als voorrondes voor de Nationale Straatvoetbalcompetitie. Op 30 mei worden 4 regiofinales gehouden, met als afsluiting de Nationale Finale op 14 juni.

Maatschappelijk betrokken
De SVBN - mede opgericht door Humberto Tan (voorzitter) en Edgar Davids (ambassadeur) - ondersteunt het streven van het kabinet om veertig aandachtswijken te veranderen in prachtwijken. De SVBN is een jonge eigentijdse sportbond, waarbij maatschappelijke betrokkenheid en verantwoordelijkheid net zo belangrijk zijn als de sport die zij uitdraagt.

Sociale binding bevorderen
Door middel van straatvoetbal wil de SVBN de sociale binding in achterstandswijken bevorderen en het hanggedrag onder de jeugd tegengaan. De uitgangspunten van de SVBN sluiten perfect aan bij de doelstellingen van stadsdeel Zeeburg. Buurtjongeren zijn betrokken bij de organisatie van het straatvoetbaltoernooi en er is nauw samengewerkt met Civic Zeeburg. Een evenement door de buurt, voor de buurt.

fotogrouphug.jpg (58 Kb)

stefanoenkids.jpg (43 Kb)

badbrya.jpg (54 Kb)
goddessdancers.jpg (40 Kb)
fatimahooghouden.jpg (45 Kb) meisjepeace.jpg (28 Kb)

De foto's op deze pagina zijn gemaakt door Rachle Cabenda en Tobias Wilcke, www.vividview.nl.