Korps Landelijke Politiediensten

Bumperkleefcontrole A67

A67 project
Eindhoven, 07-05-2008 o De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft vandaag op de A67 ter hoogte van Someren het Video Controle Systeem in gebruik genomen. Dit systeem brengt bumperklevers in beeld. In totaal zijn vijf overtreders die te weinig afstand hielden staande gehouden en met de beelden geconfronteerd.

De Verkeerspolitie constateerde ook dat 30 vrachtwagenchauffeurs het inhaalverbod negeerden en schreef zes bestuurders op voor andere uitlopende overtreden. In totaal is voor 9277 euro aan boetes direct geïnd van buitenlandse bestuurders. Met de snelheidscontroles zijn 494 overtredingen vastgesteld. Tweeëntwintig bestuurders zijn direct staande gehouden. Deze overige bestuurders krijgen later bericht hier van thuis.

De ingebruikneming van het Video Controle Systeem ligt in het verlengde van de handhavingsacties die het KLPD sinds maart 2008 houdt op de rijksweg A67 tussen Eersel en Someren.

Met deze gerichte handhavingsacties wil de Verkeerspolitie een bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid; terugdringen van het aantal ongevallen en files, verlagen van het aantal overtredingen en het verhogen van de subjectieve pakkans.