Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Rondreis door Marokko

29 april 2008
Op woensdag 7 mei, om 20.00 uur vertellen Herman en Jenny de Vries in bibliotheek Slotermeer over hun rondreis dwars door Marokko.

Achter het Atlasgebergte, aan de rand van de Sahara, ligt een totaal andere wereld. Verscholen in een landschap van bergen, rivierkloven, zandduinen en oases wonen de Marokkaanse Berbers in hun lemen kastelen.

Via Casablanca naar de hoge Atlas
De reis start via Casablanca in Ouarzazate. Door het Atlasgebergte rijden ze naar Merzouga. Op de rug van kamelen trekken ze twee dagen de zandduinen in van één van Marokko's minst toeristische gebieden: de Erg Chebbi. Hierna gaat het met de bus naar de Dadès vallei. Hier leven nog Bedoeïnen in grotten. Te voet trekken ze door het Saghogebergte : een ruig landschap met pieken, canyons en maanlandschap. Via de weg met `de duizend kasbah's ` bereiken ze via de hoge Atlas Marrakech. Hun lezing wordt geïllustreerd door prachtige overvloeidia's.

Datum: Woensdag 7 mei
Tijdstip: 20.00 uur
Locatie: bibliotheek Slotermeer, Plein '40 - '45, nr. 1 Telefoon: 020 61 31 067. www.oba.nl
Toegang : EUR 5,00; met OBA-pas of Stadspas : EUR 3,75

© Copyright 2005-2008, Dialezingen de Vries. Alle rechten

Kasbah's in Zuid-Marokko
Tijdens de maand mei zijn in de bibliotheek foto's te zien van kasbah's in Zuid-Marokko. Dit zijn prachtige leemkastelen die nu weer gerestaureerd worden. Deze foto's zijn gemaakt door leden van de Stichting Aknarij.

kasbah.jpg (25 Kb)