Sleep-Inn her-opent in Amsterdam


Gratis nachtopvang voor verzamelaars en schoonmakers

AMSTERDAM, 20080429 -- Amsterdam krijgt weer een Sleep-inn. De culturele instelling Mediamatic biedt van 7 tot 12 mei 2008 nachtopvang aan verzamelaars, schoonmakers en bezoekers van Art Amsterdam. De Sleep-Inn is onderdeel van het Tijdelijk Museum Amsterdam. Alle kunstliefhebbers kunnen gratis overnachten en van 19.30 - 22.00 uur de performances van de gastvrouwen Melanie Bonajo (NL) en Kinga Kielczynska (PL) bezoeken genaamd Mediummatic, 5 days of alternative communication.

De Sleep-Inn is een performance vriendelijke omgeving met nacht- en ochtendrituelen. Er is plaats voor 60 personen per nacht. De gasten krijgen een veldbed, ontbijt met droomduiding en koffiedik-kijken, en persoonlijke aandacht voor het slapen gaan. U wordt in slaap gesust door slaapmuziek en als dat niet helpt kunt u tegen kostprijs een slaapdrankje bestellen. Mocht u uw slaapzak vergeten zijn, kunt u er bij ons een huren.

Kinga Kielczynska en Melanie Bonajo creëren met installaties en rituelen nieuwe, niet ondenkbeeldige werelden. Ze werken samen in het project Modern Life of the Soul en toonden in september 2007, de installatie The culture that doesn't exist, bij Galerie Fons Welters.

Het 19.30 - 22.00 uursprogramma van de performances Mediummatic, 5 days of alternative communication is als volgt:

woensdag 7 Mei
Art of permanent Laughter

donderdag 8 mei
Expiritism

vrijdag 9 mei
Trance travelling

zaterdag 10 mei
Ritualism

zondag 11 mei
Resonation

extra: free massage op zaterdag 10 mei van 10.00 - 17.00 uur

doorlopend: Material spiritual installatie van Kinga Kielczynska en Melanie Bonajo

Kosten en reserveren
De Sleep-Inn is gratis toegankelijk met het Passepartout van het Tijdelijk Museum (ter plekke te koop voor 7,50 euro, en gratis voor bezoekers van de Art Amsterdam). De Sleep-Inn is geopend van 11.00 uur tot 01.00 's nachts. Het licht gaat om uiterlijk 01.30 uit. Via www.mediamatic.net/sleep-inn kunnen gasten reserveren.

Tijdelijk museum
Het Tijdelijk Museum Amsterdam is het parallelprogramma van Art Amsterdam. Het presenteert de stad als plattegrond van één groot imaginair museum, met alle instituten voor hedendaagse kunst als zalen. Mediamatic voegt daar met de Sleep-Inn een slaapzaal aan toe. www.tijdelijkmuseumamsterdam.nl

Locatie
Mediamatic, Post CS Gebouw, Oosterdokskade 5, begane grond / zij-ingang, Amsterdam





Ingezonden persbericht