Dick le Mair en Venture factory slaan handen ineen


Muziek, communicatie en evenementen, een combinatie die klinkt naar meer

AMERSFOORT, 20080507 -- Sinds donderdag 10 april is de website van Maatwerk officieel `live' op het internet. Maatwerk is een initiatief van slagwerkspecialist Dick le Mair en Venture factory. Dit bureau voor communicatie en evenementenorganisatie is in handen van Dirk-Pieter Schalkwijk en Leonard van der Plas. Met de unieke combinatie van muziek, communicatie en evenementen wil Maatwerk zich richten op kwalitatief hoogstaande workshops, trainingen en evenementen voor met name het bedrijfsleven.

"Om te beginnen werken we alleen aan de serious stuff", aldus Dick le Mair. "Wij geloven niet in de formule van een grote groep mensen allemaal een shaker in handen duwen en dan roepen `wij zijn een orkest'. Met alle respect hoor, voor bedrijven die wél zo werken. Dat is gewoon niet waar wij voor willen staan. Wij lopen warm voor maatwerk en voor kwaliteit. Ik bedoel, als muzikant draai ik al lange tijd op hoog niveau mee en dan kan ik het toch niet maken om een wanproduct meer te zetten? Daarmee zou ik mezelf tekort doen. Bovendien liggen de eisen van de klant tegenwoordig veel hoger en moet het voor ons natuurlijk ook uitdagend blijven."

Meerwaarde
Serieus werk dus, maar wat houdt dat dan in? "Neem bijvoorbeeld een fusie", vertelt Leonard van der Plas. "Veel fusies mislukken omdat er te weinig aandacht is voor open communicatie en het cultiveren van het nieuwe bedrijf. Een van de concepten die wij aanbieden is het muzikaal begeleiden van fusies. Met medewerkers van twee fuserende bedrijven wordt apart een muziekstuk voorbereid. Bij het betreden van het podium blijkt dat ook het andere bedrijf het podium opkomt. Dan blijkt dat beide muziekstukken samen een groter geheel vormen. Dat geeft grote hilariteit en pret natuurlijk én men denkt: `zo moeilijk moet die fusie toch niet zijn'. Maar dat is natuurlijk maar één voorbeeld. We hebben ook allerlei mogelijkheden voor communicatietraining, teambuilding, bedrijfsopeningen en congressen. Wat ons betreft is niets te gek."
Dirk-Pieter Schalkwijk vult aan: "en dat is ook écht zo. Door de inzet van ons grote netwerk van musici, kunstenaars en andere professionals zijn we in staat om de meest ingewikkelde opdrachten uit te voeren. Daarbij kunnen we de gehele organisatie van congressen, openingen of wat dan ook van a tot z verzorgen. Die combinatie van muziek, communicatie én organisatie geeft ons product zeker meerwaarde."

Partners
Dick le Mair (53) is een Nederlandse componist, arrangeur, slagwerker en percussionist. Hij studeerde aan het conservatorium slagwerk en compositie. Le Mair was gastdocent aan de universiteit van Sydney, Australië en Caracas, Venezuela. De laatste jaren is hij actief als componist/arrangeur en producer. Zo is hij onder andere werkzaam als arrangeur en gastmuzikant van het zangduo Elly en Rikkert. Momenteel geniet Dick le Mair ook in Europa bekendheid met zijn cd "Impressions of a Pilgrimage". Deze cd staat in het teken van zijn reis langs de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella.
Leonard van der Plas (31) en Dirk-Pieter Schalkwijk (35) startten in de zomer van 2007 met hun bedrijf Venture factory. Beiden werkten daarvoor bij CBMC Nederland, een vereniging voor christenzakenmensen. Leonard van der Plas was daar verantwoordelijk voor communicatie en marketing. Dirk-Pieter Schalkwijk nam bij CBMC de evenementenorganisatie voor zijn rekening. Inmiddels is Venture factory de opstartfase voorbij en wordt er vanaf januari 2008 fulltime gewerkt. Bestaande klanten zijn onder andere: CBMC Nederland, Dorcas, GIDS Netwerk, Jabes Media, GaiN Holland, NVS-NVL , LCWE en b-leaf.
Voor meer informatie over Maatwerk kijkt u op www.maatwerk.org





Ingezonden persbericht