Geefeenboompje.nl: oude traditie in een trendy jasje


ZWAAGDIJK, 20080507 -- Vanaf 28 april 2008 is het mogelijk om via de website geefeenboompje.nl een boompje te bestellen als symbolisch, origineel en duurzaam geschenk. Oprichtster van geefeenboompje.nl, Ester Slokkers, kwam op het idee tijdens een bezoek aan haar schoonouders: `Mijn man wees mij trots op "zijn geboorteboom" in de tuin van zijn ouders. De boom had hij van zijn grootouders gekregen bij zijn geboorte. Ik vond dit zo'n origineel geschenk dat het mij inspireerde om deze vergeten traditie opnieuw te introduceren op een trendy manier'.

Anno 2008 bestel je zo'n feestelijk boompje natuurlijk via Internet. Op de site van Ester vindt de bezoeker verschillenden soorten bomen voor bijzondere gebeurtenissen. Voor ¤ 19,95 (ex. ¤ 4,95 verzendkosten) is er voor ieder wat wils, zowel particulieren als zakelijke klanten kunnen bij geefeenboompje.nl terecht. Met een druk op de knop is het boompje besteld en wordt voor in een hippe én milieuvriendelijke verpakking thuisbezorgd. Bedrijven kunnen bij geefeenboompje.nl een verpakking bestellen in hun eigen huisstijl en voorzien van hun eigen boodschap.


Een boompje is niet zomaar een cadeau, maar staat symbool voor het leven en ontwikkeling. Zo symboliseert het planten van een geboorteboom de wens dat het kind zich ontwikkelt en opgroeit in een gezonde, groene wereld met een vruchtbaar leven. De huwelijksboom betekent een soort verzegeling van de trouwgelofte, en de geluksboom een nieuw begin bij een nieuwe woning, of de start van een nieuw bedrijf. De boom groeit als het ware mee met het huwelijk, de pasgeboren baby, of het net gestarte bedrijf.


Wie een boompje koopt, levert automatisch een bijdrage aan het goede doel. Per boompje gaat namelijk ¤ 0,50 naar "Nature for Kids". Dit is een stichting die kinderen in ontwikkelingslanden bewust wil maken van het belang van hun eigen natuurlijke omgeving en respect wil bijbrengen voor natuur, milieu en bedreigde diersoorten.





GeefeenBoompje.nl