Ictopus Academy behaalt ISO 9001-certificaat en BEPRO-erkenning


Nieuwe stap in kwaliteitsverhoging en flexibiliteit

, 20080507 -- Ictopus Academy, onderdeel van Ictopus BV [aanbieder van ERP-oplossingen van SAP en Microsoft en bedrijfsopleidingen], heeft de ISO 9001-certificering ontvangen. Daarnaast heeft zij ook een BEPRO-junior-erkenning gekregen. Hiermee verhoogt en garandeert de bedrijfsopleider en talentbroker/ opleidingsintermediair haar kwaliteit en flexibiliteit, wat opdrachtgevers de zekerheid biedt zaken te doen met een kwalitatief hoogstaande aanbieder.

ISO 9001-certificering
ISO 9001:2000 is een norm die eisen stelt aan het kwaliteitssysteem van Ictopus Academy en de manier waarop zij omgaat met het kwaliteitsbeleid. Het certificaat is het internationale keurmerk voor het kwaliteitsmanagementsysteem (zorg, beheersing en borging). Het garandeert opdrachtgevers onder andere dat Ictopus zorgt voor klantentevredenheid door te voldoen aan de eisen van haar opdrachtgevers en aan de wettelijke voorschriften. De certificering maakt ook duidelijk dat Ictopus Academy haar bedrijfsprocessen heeft vastgelegd in een kwaliteitshandboek en volgens deze processen werkt. Een aanwezig klachtensysteem, omschrijving van afspraken met opdrachtgevers, gecontroleerde documentenstroom en op veiligheid gekeurde opleidingsmachines zijn belangrijke voorwaarden voor toekenning van het certificaat.

BEPRO-erkenning
De stichting Beroepsopleiding Procesindustrie (BEPRO) is een onderdeel van de VAPRO-OVP-groep. Zij biedt uitvoerend personeel dat werkzaam is in de procesindustrie een opleidingsinfrastructuur voor initiële, om- en herscholing aan. De theoretische opleidingsgedeelten worden verzorgd door particuliere opleidingsinstituten die zij heeft erkend, waaronder Ictopus Academy. Een BEPRO-erkenning garandeert deelnemers dat Ictopus gebruikmaakt van de landelijke Kenniscentrum PMLF-leerplannen, -leermiddelen en -examens. En dat zij vakbekwame en goed uitgeruste docenten en studiebegeleiders in dienst heeft.

Meerwaarde ISO en BEPRO voor opdrachtgevers
Met de ISO 9001:2000-certificering garandeert Ictopus Academy haar (potentiële) opdrachtgevers dat zij voldoet aan alle eisen die ISO stelt aan kwaliteitsmanagement. Kortom: Ictopus Academy zegt wat zij doet, doet wat zij zegt volgens de ISO-norm en bewijst dit ook. De BEPRO-erkenning geeft Ictopus nog meer mogelijkheden om in te spelen op de specifieke vraag van haar opdrachtgevers. Vanzelfsprekend blijft Ictopus te allen tijde de samenwerking met ROC's op het gebied van BBL-trajecten opzoeken. Maar daar waar een ROC geen nauwsluitende oplossing kan bieden voor de (specifieke) vraag van de opdrachtgever, kan Ictopus dit op basis van haar BEPRO-erkenning wel doen.

- einde persbericht -

Over Ictopus Academy
Ictopus Academy is één van de units van Ictopus BV. Zij heeft tot doel de productiviteit, kwaliteit en werktevredenheid van de medewerkers van onze opdrachtgevers te verhogen door middel van onder andere organisatiespecifieke opleidingen. Als opleidingsorganisatie biedt Ictopus Academy een maatwerk opleidingsbeleid dat naadloos aansluit op de wensen en eisen van onze opdrachtgevers uit diverse branches. Daarnaast zijn wij als onafhankelijke talentbroker dé intermediair tussen onze opdrachtgevers en kwalitatief hoogstaande opleidingspartners. Wij bieden klanten één aanspreekpunt voor al hun opleidingsvragen. Kortom, Ictopus Academy optimaliseert het menselijk kapitaal en als gevolg daarvan de bedrijfsresultaten van opdrachtgevers.

Over Ictopus BV
Ictopus stelt organisaties in staat hun bedrijfsdoelstellingen te realiseren door het duurzaam optimaliseren van bedrijfsprocessen met behulp van ERP-oplossingen van SAP en Microsoft en door het ontwikkelen van menselijk kapitaal; hun medewerkers. Hierbij vormen onze medewerkers de belangrijkste sleutel tot succes. Zij spreken de taal van de klant, begrijpen zijn vraagstukken en leveren maatwerkoplossingen. Daarbij kunnen zij rekenen op de knowhow van de grote kennisorganisatie die Ictopus is. Wij werken vanuit een permanente leerhouding en de wil om succesvol te zijn, met voldoende focus en respect voor het individu. Ictopus BV werd in 1996 opgericht en is als landelijke dienstverlener met meer dan 180 specialisten actief als aanbieder van ERP-oplossingen en bedrijfsopleidingen voor organisaties van elk formaat. Onze medewerkers zijn verdeeld over de business-units: Ictopus SAP Solutions, Ictopus Dynamics Solutions en Ictopus Academy. Opdrachtgevers zijn onder meer Philips, Essent, GTI, Flora Holland, Solland Sollar, Fagro, Sabic Europe en DSM. Ictopus heeft vestigingen in Eindhoven, Elsloo en Woerden.





Ingezonden persbericht