Ipanema Technologies lanceert activiteiten in Nederland


Introductie nieuwe Application Traffic Management-oplossing. Gericht op netwerkintegrators, telecomproviders, leveranciers network managed services

Wormer, 20080507 -- Ipanema Technologies, marktleider in application traffic management-systemen voor Wide Area Networks (WAN), heeft aangekondigd vanaf heden haar activiteiten uit te breiden naar Nederland.

Ipanema ontwikkelt en verkoopt Business Network Optimization-oplossingen die automatisch de prestaties van netwerktoepassingen beheren en maximaliseren naar de bedrijfskritische behoeften. De oplossingen zijn uitermate geschikt voor ondernemingen die toepassingen als VoIP, ERP en andere netwerkgevoelige applicaties gaan uitrollen en ITIL-projecten gaan opstarten. Systeemintegrators leveren de Ipanema-oplossingen aan grote ondernemingen, terwijl telecomproviders en leveranciers van networked managed services Ipanema als een extra dienst aanbieden op hun netwerk.

De oplossing van Ipanema biedt voordelen op de volgende drie gebieden:
*Visibility van netwerkverkeer: Met de oplossingen van Ipanema wordt al het toepassings- en dataverkeer op het netwerk volledig inzichtelijk gemaakt, waardoor toepassingsprestaties nauwkeurig en duidelijk kunnen worden gevolgd en vastgelegd;
*Optimalisatie van netwerkbronnen: met meerdere geïntegreerde technologieën, zoals dynamische bandbreedtetoewijzing, Smart Packet Forwarding, compressie en TCP-versnelling worden netwerkbronnen geoptimaliseerd om te voldoen aan prestatiedoelstellingen;
*Bandbreedteoptimalisatie: door de benodigde hoeveelheid bandbreedte die volgens de prestatiedoelstellingen van toepassingen nodig is toe te wijzen gebruiken alle toegangspunten een optimale hoeveelheid bandbreedte.
De Ipanema-oplossing is het enige volledig geautomatiseerde en schaalbare systeem dat zich automatisch aan elke netwerkomgeving aanpast en de essentiële toepassingsprestaties garandeert. De oplossing zorgt ervoor dat netwerkbeheerders niet meer zijn belast met de saaie taken die gepaard gaan met WAN-optimalisatie. Ipanema is de ontbrekende schakel tussen prestatiedoelstellingen voor toepassingen en de manier waarop het netwerk functioneert. Ipanema's oplossing werkt volledig zelfstandig: het configureert, optimaliseert en herstelt zichzelf automatisch. Hierdoor is Ipanema eenvoudig schaalbaar, gebruiksvriendelijk en heeft het de laagste TCO in de branche.

Ipanema is een bekende speler op de Europese markt en heeft een jarenlange samenwerking met BT/Infonet. Inmiddels zijn in 75 landen meer dan 5.000 apparaten verkocht en ingezet. Het BeNeLux-team wordt geleid door Country Manager Brecht Seurinck. "Bedrijven streven naar steeds hogere productiviteit; daarin worden ze beperkt door een toenemende afhankelijkheid van de efficiëntie van de netwerktoepassingen. Een direct gevolg hiervan is dat het maximaliseren van de prestaties van toepassingen via netwerken steeds kritischer wordt en dat IT-afdelingen netwerkbronnen moeten optimaliseren voor het vergroten van de bedrijfswaarde. Ipanema is het enige bedrijf dat een oplossing biedt die de prestatie van deze kritische toepassingen kan garanderen, ongeacht de staat van het netwerk.
Het wereldwijde hoofdkantoor van Ipanema is gevestigd aan 28, rue de la Redoute, 92260 Fontenay-aux-Roses in Frankrijk. Telefoon: +33 1 55 52 15 00.

Over Ipanema Technologies (www.ipanematech.com)
Ipanema Technologies is sinds 1999 actief als leverancier van geavanceerde oplossingen voor application traffic management die de prestatie van netwerktoepassingen optimaliseren. De oplossingen worden gebruikt door ondernemingen die toepassingen als VoIP, ERP en andere netwerkgevoelige applicaties gaan uitrollen en ITIL-projecten gaan opstarten. Systeemintegrators verkopen de Ipanema-oplossingen bij grote ondernemingen, terwijl telecomproviders en leveranciers van networked managed services Ipanema als een extra dienst aanbieden op hun netwerk.
Het Ipanema-systeem is gebruiksvriendelijk, geautomatiseerd en schaalbaar en is het enige systeem dat bedrijfskritische toepassingsprestatie kan garanderen, ongeacht de staat van het netwerk. Dit wordt mogelijk gemaakt door volledig inzicht te bieden in het netwerkverkeer, door netwerkbronnen te optimaliseren en door het toewijzen van bandbreedte te optimaliseren. De oplossingen van Ipanema worden inmiddels in 75 landen gebruikt. Onder de klanten van Ipanema bevinden zich organisaties als het Franse leger, L'Oreal, Sanofi, Europcar, Rhodia en Lexmark. Ipanema's hoofdkantoor staat in Frankrijk.





Ipanema Technologies