Ingezonden persbericht

Opnieuw veelzijdigheid troef op 19e Huntenpop Festival

Het jaarlijkse Huntenpop Festival in de Achterhoek getuigt opnieuw van een grote diversiteit aan muziekstijlen. Nu de eerste namen van deelnemende bands bekend zijn gemaakt, kunnen liefhebbers van rock, blues, metal, gothic, bluegrass en andere stijlen hun hart ophalen in het weekend van vrijdag 22 en zaterdag 23 augustus 2008. Opvallend is dat ook enkele Afrikaanse bands hun opwachting maken in Varsselder bij Doetinchem.

Het wordt inmiddels al weer de negentiende editie van het Huntenpop Festival, opnieuw georganiseerd door de Stichting Huntenpop Belangen. "Wij zijn heel blij met de komst van het Deense Saybia", laat organisator Walter Hendrixen weten. "Daarmee gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. Een tweede wens van ons was om de Amerikaanse bluesgigant Walter Trout nog eens naar Varsselder te halen, want hij stond in het verleden al eens op het Huntenpoppodium. Walter Trout is een over de hele wereld veelgevraagd artiest, dus niet zo makkelijk om die naar de Achterhoek te halen. Maar het is ons gelukkig wel gelukt."

Agya de Annique

Verder is ook Agua de Annique vastgelegd, de nieuwe band van Anneke van Giersbergen, voorheen frontvrouw van The Gathering. Daarnaast komt Stevie Ann naar Varsselder, evenals Nederlands jongste bluesband The Rhythm Chiefs. Uit Berlijn komt The Beatsteaks, een energieke (punk)rock-'n-roll band die bij onze oosterburen waanzinnig populair is. Verder is de volop aan de weg timmerende Nederlandse goth-rock band Delain van de partij, alsmede de Arnhemse singer/songriter Lolly Jane Blue en the Pine Box Boy's uit de USA met een mix van bluegrass en Hillbilly country.

Opvallend is de komst van een tweetal bands uit Afrika, namelijk de Rolling Spears uit Kenia en de Kwani Experience uit Zuid-Afrika. In totaal worden ongeveer dertig bands verwacht, nieuwe namen worden dan ook binnenkort bekendgemaakt. Tickets voor het Huntenpop Festival 2008 zijn nu al te bestellen via de website www.huntenpop.nl. In de voorverkoop kosten deze E 35,00, aan de dagkassa E 43,00. En plaatsje op de festivalcamping kost E 20,00 voor het hele weekend (inclusief toegang op de vrijdagavond en een gratis T-shirt).

Alle verdere informatie is te vinden op www.huntenpop.nl.

FOTOBIJSCHRIFTEN

Walter Trout: 'Te blues voor rock en te rock voor blues'
(Foto: Martijn Barth)

Kwani Experience, een bijzondere band uit Zuid-Afrika