Ingezonden persbericht


Aankondiging onderzoeksverslag

Den Haag, 28 april 2008

7 mei resultaten beschikbaar onderzoek vermenging van werk en privéleven

Bijna helft Nederlandse kenniswerkers heeft meer plezier in zijn werk door overal en altijd te kunnen werken

45% procent van de Nederlanders die met behulp van ICT overal en altijd kunnen werken, heeft daardoor meer plezier in zijn werk. Dat is een van de uitkomsten van het EPN-onderzoek over de vermenging van werk en privéleven. Het complete onderzoeksverslag wordt momenteel opgesteld en is op 7 mei a.s. beschikbaar.

Onderzocht is hoe de vermenging van werk en privé wordt ervaren en welke maatregelen kenniswerkers nemen om die vermenging te beheersen. Onder meer werd gevraagd of het gezin eronder lijdt, of vanuit huis werken goed is voor de carrière en of men meer flexibel zou willen werken wat tijd en locatie betreft. Flexibel werken staat hoog op de agenda sinds zowel werknemers als werkgevers 'telewerken' als belangrijk instrument zien voor grotere voldoening in het werk en om files te bestrijden. In het voorjaarsoverleg van vorige week woensdag werd over arbeidsparticipatie gesproken en de mogelijkheden die te vergroten door onder meer flexibelere werktijden. De nadere informatie uit de EPN-enquête kan in deze discussie een verduidelijkende rol spelen. De enquête betreft een representatieve steekproef onder 2.500 Nederlanders, uitgevoerd door onderzoeksbureau CentERdata in Tilburg.

EPN | Platform voor de Informatiesamenleving brengt de maatschappelijke betekenis van informatie- en communicatietechnologie over het voetlicht door debat, publicaties en onderzoek. Bij het agenderen van onderwerpen richt het platform zich vooral op de langere termijn. In deze onafhankelijke stichting zijn het bedrijfsleven, de overheid, de wetenschap, maatschappelijke organisaties en de politiek vertegenwoordigd. Voorzitter is dr. A.H.G. Rinnooy Kan, vice-voorzitter is mr. B.E.M. Wientjes. Website www.epn.net.