NOVA

07-05-2008

Zwaar weer voor Hillary Clinton
De strijd tussen Barack Obama en Hillary Clinton is bijna over: de grote overwinning van Obama in de staat North Carolina en de minieme winst van Clinton in Indiana betekenen dat Obama bijna zeker is van de nominatie voor de Democratische Partij. Maar Hillary Clinton geeft (nog) niet op. NOVA doet verslag vanuit het campagne-hoofdkwartier van Hillary Clinton.

Voor het laatste nieuws vanuit Indianapolis een gesprek met correspondent Willem Lust. Lees hier zijn weblog.

Israël zestig jaar
De staat Israël bestaat morgen zestig jaar. De start van een week vol festiviteiten, culminerend in een bezoek van president Bush aan Jeruzalem. Maar de Palestijnen feesten niet, zij rouwen.

In de studio een debat met Ronnie Naftaniël, van het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) en Gretta Duisenberg, van 'Stop de bezetting'.

Zaterdag in NOVA: Juliana in oorlogstijd
NOVA is zaterdag volledig gewijd aan de vlucht van Juliana uit Nederland, in mei 1940, en de ballingschap die daarop volgde. De nu 91-jarige Martine Feaver is er vanaf het allereerste moment bij geweest. Direct na het uitbreken van de oorlog meldde ze zich bij het paleis en samen met haar dochtertje Renée bracht ze de hele oorlog met Juliana door.

NOVA-verslaggever Jan Eikelboom zocht Feaver op in haar huidige woonplaats Ottawa, en tekende haar hele verhaal op. Lees meer...

Presentatie: Twan Huys

(Onderwerpen onder voorbehoud)

NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht