Evangelische Omroep

Prinses Máxima 37 jaar

Blauw Bloed, zaterdagavond 19:35, Nederland 2. Presentatie Jeroen Snel

In het royaltyprogramma Blauw Bloed zaterdag uitgebreid aandacht voor prinses Máxima die volgende week 37 jaar wordt. In Blauw Bloed een terugblik op de jaren die achter haar liggen. Aan het woord komen enkele vrienden uit Argentinië en een oud-collega van Máxima uit de tijd dat ze nog bij de Deutsche Bank in New York werkte.

In de studio koningshuiskenner Piet Lekkerkerk over zijn nieuwe boek 'Het fenomeen Máxima'. Hoe kan het dat zij zo snel uitgroeide tot het populairste lid van de koninklijke familie? Ook gaat Blauw Bloed in op prinses Máxima als waar stijlicoon. Er wordt een vergelijking gemaakt met een andere Europese prinses: Mette-Marit. De vrouw van kroonprins Haakon van Noorwegen. Wat zijn de verschillen en overeenkomsten? Aan het woord komen modeontwerpster Monique Collignon en royaltykenner Esther Wolswinkel die vorige week de finale won van 'De grootste royaltykenner van Nederland'.

Verder volgde Blauw Bloed koningin Beatrix dinsdag bij haar streekbezoek aan Drenthe. Een dag later was de camera op prins Willem-Alexander gericht. In natuurgebied Noordwaard veroorzaakte de prins een ware dijkdoorbraak. Het natuurgebied tussen de Brabantse en Zuid-Hollandse Biesbosch vormt voortaan een buffer bij hoogwater in het gebied.

Tot slot het derde deel van 'De Oranjeroute'. Blauw Bloed reisde met koningshuisdeskundige Bearn Bilker door Duitsland langs steden en plaatsen die nauw verbonden zijn met het Huis van Oranje-Nassau. Dit keer bezoeken we de Dillenburg waar in 1533 Willem van Oranje werd geboren, de stamvader van het Huis Oranje-Nassau, de Vader des Vaderlands.

Noot voor redactie,

Evangelische Omroep