Ingezonden persbericht


Datum: 7 mei 2008

CNV jongeren: Bas van der Heijden beste bijbaanwerkgever

Naar aanleiding van een onderzoek onder bijbaanwerkgevers heeft CNV Jongeren de beste bijbaanwerkgever van 2008 gekozen. De supermarkt Bas van der Heijden uit Zwijndrecht heeft deze titel verdiend. Een werknemer nomineerde de supermarkt op www.bestebijbaantje.nl. CNV Jongeren bezocht afgelopen zaterdag de supermarkt om te kijken hoe het er aan toeging. Klaas Pieter Derks, voorzitter van CNV Jongeren: 'De werkgever moet natuurlijk de wet naleven. Bas van der Heijden doet nog veel meer.'

De Bas van der Heijden in Zwijndrecht leeft de regels voor jongeren op de werkvloer na, bijvoorbeeld door de schoolroosters te gebruiken bij het inplannen van de medewerkers. Daarnaast wordt rekening gehouden met de verschillende regelgeving die past bij de betreffende leeftijd van de bijbaanwerkers. Uit het onderzoek van CNV Jongeren blijkt dat dit vaak over het hoofd wordt gezien door werkgevers. De medewerkers van Bas van der Heijden mogen niet beginnen voordat ze de introductiedag hebben gevolgd. Op deze dag wordt iets verteld over de CAO, veiligheid en werktijden. Dat wordt ook in een boekje aan de medewerkers meegegeven. De supermarkt betaalt daarbij meer dan het minimumloon en de werknemers geven een hoge waardering voor de sfeer. De uitreiking vindt plaats op vrijdag 9 mei om 14.00 bij Bas van der Heijden, Kort Ambachtlaan 24 te Zwijndrecht. Hierbij bent u van harte uitgenodigd.

De andere genomineerden voor de titel 'Beste Bijbaanwerkgever van het jaar' waren La place in Amsterdam-Noord en McDonalds in Deventer. Zij krijgen een eervolle vermelding. La Place bakkerij zorgt voor een veilige werkomgeving voor hun jongeren en de sfeer is erg goed. De McDonalds zorgt voor een prettige werkomgeving en wordt door de medewerkers erg gewaardeerd vanwege de openheid en vriendelijkheid van hun managers. Ook zijn ze niet streng en 'heel erg gezellig'.

Meer informatie over de verkiezing en de onderzoeksresultaten Klaas Pieter Derks
06-42038627
030-7511857
www.bestebijbaantje.nl
www.cnvjongeren.nl

CNV JONGEREN werkt voor jou !