Gemeente Medemblik

Gezocht:

Op woensdag 7 mei doet gemeente Medemblik mee aan de `Dag van het Gesprek'. Er wordt dan gesproken met jongeren en ouders over het gebruik van alcohol. De gesprekken zijn onder leiding van een `boegbeeld'. We zijn nog op zoek naar deelnemers.

Oproep
Ben(t) jij/u een (ouder van een) jongere in de leeftijd van 12 tot 23 jaar? Dan willen we graag van jou/u weten hoe jij/u het alcoholprobleem onder jongeren ervaart. Hebt u misschien een bepaalde visie op al bestaande regels of de heersende `drinkcultuur'? Wil(t) jij/u uw steentje bijdragen aan doeltreffende oplossingen en wilt u deelnemen aan de `Dag van het Gesprek'? Dan ontvangen wij graag jouw/uw aanmelding. De `Dag van het Gesprek' vindt plaats op woensdagavond 7 mei om 20.00 uur.

Het gesprek

Het gesprek duurt ongeveer 45 minuten. Locatie is MFC de Muiter, Admiraliteitsweg 2, Medemblik. Koffie, thee en iets lekkers staan dan klaar. Aanmelden kan tot en met maandag 28 april bij Martijn Schenk, jongerenwerker binnen gemeente Medemblik, 06 - 14 99 54 54, martijn.schenk@medemblik.nl. Hij is ook bereikbaar voor meer informatie.

In november 2007 hebben de Westfriese gemeenten en Schagen een convenant gesloten met Binnenlandse Zaken over het terugdringen van alcoholgebruik bij jongeren tussen de 12 en 23 jaar. De deelnemende gemeenten pakken dit probleem gezamenlijk aan, bijvoorbeeld door het vaststellen van nieuwe regels voor de horeca, maar ook door voorlichting aan jongeren en ouders.