Landschap Noord-Holland

Persbericht

Castricum, 25 april 2008

Gratis excursies in Eendenkooi Stokman Vijfhuizen
Landschap Noord-Holland trakteert

Middenin de randstad, tussen Hoofddorp en Haarlem ligt een stil geheim: eendenkooi Stokman, sinds enige tijd eigendom van Landschap Noord-Holland. Vroeger werden er eenden gevangen voor de consumptie, nu is de eendenkooi vooral een belangrijke cultuurhistorische plek. In de eendenkooi wordt u van alles verteld over de historie en de werking van de eendenkooi. Omdat rust en stilte in een eendenkooi van groot belangrijk zijn, opent kooiker Stokman de kooi slechts enkele keren per jaar voor publiek. U kunt op woensdag 7 en 21 mei van 19.00-21.30 uur en op zaterdag 10 en 24 mei van 15.00-16.30 deelnemen aan deze leuke excursie. Er kunnen slechts 15 personen mee, dus meld u snel aan.

Naast veel bijzondere eendensoorten, trekt deze eendenkooi ook verschillende zangvogels aan zoals de spotvogel, zwartkop, boomkruiper en de heggenmus. Reserveren is noodzakelijk en kan bij de InformatieWinkel, tel. 0251-362 762 of per e-mail: info@landschapnoordholland.nl. Graag opgave van naam, telnr., aantal personen, datum en naam van de excursie.

De eendenkooi ligt net ten noorden van Vijfhuizen aan de Kromme Spieringweg 355, 2141 BW Vijfhuizen. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl



Landschap Noord-Holland