Gemeente Leiden

Foto-expositie in Stadsbouwhuis

Van 7 mei tot en met 6 juni wordt een serie foto's van Lennard Duijvestijn geëxposeerd in het atrium van het Stadsbouwhuis, Langegracht 72. Het betreft een serie over de verbouwing van het Muziekhuis (Uiterstegracht 142) en de totstandkoming van het convenant tussen de gemeente, de politie, de Milieudienst West-Holland, omwonenden en het Muziekhuis. Er zijn foto's te zien van het pand tijdens de verbouwing, van medewerkers van het Muziekhuis en anderen die hebben bijgedragen aan de totstandkoming van het convenant.

Het convenant
Op 14 juni 2007 ondertekenden medewerkers en huurders van het Muziekhuis, omwonenden, toenmalig wethouder Paul Jonas en andere betrokkenen een convenant. In dit convenant staan alle afspraken die zijn gemaakt om musici weer een muziekpodium te geven, zonder dat omwonenden daar overlast van ondervinden. De officiële heropening van de Q-Bus (de zaal in het Muziekhuis) vindt plaats op 17 mei.

De fotograaf
Lennard Duijvestijn is geboren in 1972 en woont in Haarlem. Hij fotografeert sinds 1994 en is medeoprichter en lid van FOTOGROEP Amsterdam. Het fotograferen kwam op een lager pitje te staan tijdens de oprichting van een akoestisch adviesbureau. Begin 2007 heeft hij het fotograferen weer opgepakt. Duijvestijn maakt vrij werk, maar werkt ook in opdracht.

Het Stadsbouwhuis is van maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.