Gemeente Rotterdam

29 april 2008

Stadshavens Rotterdam: Rotterdam als internationale proeftuin

Op woensdagochtend 7 mei presenteren minister Jacqueline Cramer (VROM) en wethouder Mark Harbers (Economie, Haven en Milieu) '1600 ha - Creating on the Edge', vijf strategieën voor duurzame ontwikkeling van het Stadshavensgebied in Rotterdam.

De komende jaren zal een deel van de havenactiviteiten wegtrekken uit de stad, naar de Tweede Maasvlakte. Dit schept ongekende kansen voor een stad die zich steeds meer profileert als waterkennisstad en als koploper op het gebied van duurzame energievoorziening en klimaatverandering.

Naast de presentatie van de vijf strategieën voor duurzame ontwikkeling van het Stadshavensgebied in Rotterdam, ondertekenen minister Cramer en wethouder Harbers, samen met vertegenwoordigers van het Havenbedrijf Rotterdam N.V., het Rotterdam Climate Initiative, Urgenda, en Rotterdam Climate Proof/ Kennis voor Klimaat, een intentieverklaring voor de oprichting van een Rotterdam Climate Campus. De campus is een bundeling van kennisinstituten en bedrijven op het gebied van energietransitie, klimaatverandering en klimaatadaptatie (watermanagement). Hiermee ontwikkelt Stadshavens Rotterdam zich als internationale proeftuin voor duurzame en klimaatbestendige delta-ontwikkeling.

Programma

09.25 - 09.35 uur Ontvangst

09.40 - 09.50 uur Presentatie '1600 ha - Creating on the Edge'

09.50 - 09.55 uur Ondertekening intentieverklaring Rotterdam Climate Campus

09.55 - 10.05 uur Afsluiting en gelegenheid tot interviews

noot voor de redactie/