Ingezonden persbericht


Micro Focus breidt Data Express uit met ondersteuning van Microsoft SQL Server

Nieuwe oplossing verbetert productiviteit en kwaliteit van bedrijfsapplicaties

Hoofddorp, 7 mei 2008 - Micro Focus® (LSE.MCRO.L), toonaangevend leverancier van applicatiebeheer- en moderniseringsoplossingen, introduceert een nieuwe module voor Data Express. De nieuwe SQL Server-module zorgt er voor dat Data Express nu ook ondersteuning biedt voor Microsoft SQL Server. Daardoor zijn bedrijven in staat om een veilige en robuuste testomgeving te creëren gebaseerd op systeembrede productiedata.

Data Express is een suite met tools die IT-afdelingen helpt bij het leveren van hoogwaardige applicaties terwijl ze tegelijkertijd voldoen aan governance- en compliance-regels. Ook kunnen ze representatieve subsets van grote volumes productiedata creëren voor testdoeleinden. Zo ontstaat een veilige testomgeving voor applicatieontwikkeling, die voldoet aan wet- en regelgeving.

"Het toevoegen van SQL Server-ondersteuning stelt klanten in staat om productiedata binnen de gehele onderneming te testen zonder aantasting van privacy- of compliance-regelgeving", zegt Reza Warnink, General Manager Benelux en Scandinavië van Micro Focus: "Data Express creëert een testomgeving die het hele applicatieleveringsproces en de kwaliteit van de applicaties zelf verbetert. Handmatig testen is moeizaam en kan leiden tot behoorlijke en onnodige kosten, risico's en tijdverlies bij ontwikkeling. Met Data Express zijn testen waardevol in plaats van een risico. IT-organisaties kunnen zo hun flexibiliteit vergroten en hun doelen in lijn brengen met de eisen van de business."

Data Express voorziet in een robuuste en veilige testomgeving voor data. Daardoor kunnen bedrijven voldoen aan hun eigen strenge eisen op het gebied van privacy en prestaties zonder de bestaande processen of platforms te beïnvloeden. Data is vanuit verschillende databases te laden, waaronder SQL Server-databases. De data worden opgeslagen in een repository voor analyse, inzicht en consistente categorisering van datavelden.

Data Express stelt maskeringregels vast voor de verschillen categorieën data, waardoor toegang tot gevoelige data in lijn is met privacyregels, wetgeving en standaarden op het gebied van corporate governance. De oplossing bepaalt automatisch de juiste subsets van data met het oog op hoogwaardige testen. Deze worden efficiënt en accuraat uitgevoerd en zijn ook vaker mogelijk. Zo kunnen organisaties hun time-to-market verbeteren en tegelijkertijd de kosten van het opslaan van testdata reduceren.

# # #

Over Micro Focus
Micro Focus, lid van de FTSE 250, levert innovatieve software die ervoor zorgt dat bedrijven de waarde van hun bedrijfsapplicaties kunnen vergroten. Micro Focus Enterprise Application-software voor modernisering en beheer zorgt ervoor dat de applicaties van klanten snel zijn aan te passen aan marktveranderingen. Tevens ondersteunen Micro Focus-oplossingen moderne architecturen die lagere kosten en minder risico met zich meebrengen.