Ingezonden persbericht


SP ontvangt ten onrechte ruim 25.000 euro

Het afgelopen jaar is er ten onrechte ruim 25000 euro gemeenschapsgeld uit Deventer in de landelijke partijkas van de Socialistische Partij gevloeid. Dat beweert Marc-Jan Ahne, fractievoorzitter van D66 in Deventer die hierover een open brief schreef aan het landelijke SP bestuur. "De SP bezet twee raadszetels in Deventer, komt al een jaar niet opdagen maar laat de raadsvergoedingen overmaken naar de rekening van de partij" aldus Ahne.

In zijn open brief aan het partijbestuur van de SP vraagt Marc-Jan Ahne de SP een gebaar te maken naar de Deventer samenleving. Al die SP kiezers worden al een jaar niet vertegenwoordigd, niet door gekozen raadsleden en niet door zogenaamde steunfractieleden. Ook van de mogelijkheid om bij ziekte een raadslid te vervangen wordt door de SP geen gebruik gemaakt. De SP zou een gebaar moeten maken door de ontvangen raadsvergoedingen over te maken aan een goed doel in Deventer, bijvoorbeeld de voedselbank.

Wat Ahne vooral stoort is dat de SP al jarenlang niet in staat is een stabiele fractie in Deventer neer te zetten. De SP voert op straat actie tegen besluiten waar de SP raadsleden in het verleden voor stemden maar de andere raadsleden zijn niet in staat daar het debat over te voeren. Toch krijgt de SP als partij, door haar afdrachtregeling, wel de vergoedingen van de raadsleden overgemaakt. De SP die zich zo vaak druk maakt over onterechte beloningen zou moeten inzien dat het niet past om deze beloning als een vorm van verkapte subsidie te incasseren.


---

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht