Media alert

7 mei 2008

SCC lanceert het Data Houdbaarheid Principe
~ datagebruik uitgangspunt bij online Data Houdbaarheid Check ~

SCC, internationale leverancier van ICT-diensten en -oplossingen, helpt organisaties bij het efficiënter bewaren van data. Door de toenemende hoeveelheid bedrijfsdata wordt het voor organisaties steeds lastiger om te bepalen wat de meest geschikte opslagmethode is. SCC lanceert daarom samen met HP het Data Houdbaarheid Principe, waarbij het gebruik van data als uitgangspunt wordt genomen bij de keuze van dataopslag. Via de website www.scc.com/datahoudbaarheid biedt SCC uitgebreide informatie over het verbeteren van de dataopslag. Ook is het mogelijk om online een Data Houdbaarheid Check uit te voeren.

Ondernemingen worden steeds afhankelijker van hun informatiesystemen. Of het nu gaat om de financiële gegevens, informatie over klanten of producten, rapporten, planningen of analyses; alle belangrijke bedrijfsdata is digitaal. Het is dan ook essentieel dat deze gegevens veilig worden opgeslagen en eenvoudig te vinden zijn. Het Data Houdbaarheid Principe is een eenvoudige methode om vast te stellen wat de slimste manier is om bedrijfsgegevens te bewaren. De methode is gebaseerd op de vier fasen binnen de datalevenscyclus: het aanmaken, raadplegen, archiveren en back-uppen van data. Iedere fase binnen de datalevenscyclus stelt andere eisen aan de wijze waarop data wordt bewaard.

"Wij constateren dat veel ondernemingen zich momenteel afvragen of hun datahuishouding wel op orde is", zegt Ronald Ederveen, directeur van SCC Nederland. "Zij vragen zich af hoeveel storage zij over een aantal jaar nodig hebben en wat de beste opslagmethode is of weten niet goed hoe je het gewenste beveiligingsniveau kunnen vaststellen. Wij willen graag onze expertise met hen delen en hebben daarom samen met HP een speciale campagne rondom dit thema ontwikkeld."

Als HP StorageWorks Solutions Specialist en DataCentre Solutions Specialist beschikt SCC over een breed portfolio van storage-oplossingen. Ook biedt de ICT-dienstverlener de bijbehorende diensten voor implementatie en beheer. Voor meer informatie over SCC: www.scc.com .

(309 woorden)