Time : 10:58:01
Date : 07 May 2008
Sender Name: Emakina

Madame Pipi, bij de Oscars van het internet uitgeroepen tot de beste campagne van het jaar

BRUSSEL, 7 MEI 2008 - Het agentschap Emakina heeft de prijs van het publiek gekregen in de categorie "Beste Rich Media B2C Campagne van het jaar" tijdens de Webby Awards, ook wel de "Oscars van het Internet" genoemd. Het gaat om een van de meest prestigieuze prijzen die een Belgisch interactief agentschap tot nu toe op wereldschaal behaalde.

Ter herinnering: in oktober jongstleden bewees Emakina miljoenen internauten een grote dienst door de site "I Need To Go" te lanceren (www.i-needtogo.com), de eerste volledig gratis toiletten op het internet. Man of vrouw, grote of kleine boodschap, eindelijk vindt u verlichting zonder dat uw beurs lichter wordt, en zonder weg te moeten van het klavier. Aan de uitgang vraagt Madame Pipi u geen centiem, en biedt zij zelfs een andere dienst aan die gratis zou moeten zijn op het internet: de bank. Zoals bij ING bijvoorbeeld...

De afgelopen weken heeft Emakina nog enkele andere onderscheidingen op Belgisch en internationaal vlak in de wacht gesleept.

Zo werd Emakina bij de Belgian Cyber Lions, georganiseerd door RMB en Interactive Advertising Bureau, opnieuw geëerd voor "I Need To Go" dat er een Bronze Award behaalde in de categorie "Interactive Campaign". Samen met vijf andere interactieve campagnes zal Madame Pipi de kleuren van België gaan verdedigen op het Festival van de Reclame in Cannes, in juni.

In de V.S. hebben de Interactive Media Awards Join2Grow (www.join2grow.biz) vereerd met een "Best in Class" (de hoogste plaats op de eretribune) in de categorie B2B. Dit is al de vijfde prijs die het professionele sociale netwerk behaalde, dat ten behoeve van de Fortis bank ontwikkeld werd.

Nog in de Verenigde Staten is Emakina het meest bekroonde Europese agentschap op de Horizon Interactive Awards, met niet minder dan acht prijzen, behaald in zes verschillende categorieën. Het gaat onder andere om de Gold en Silver, uitgereikt voor de site van Wrangler Europe (http://eu.wrangler.com), respectievelijk in de categorieën "Flash" en "Consumer Information".

Wenst u meer info?

Olivier De Doncker
Communication Manager
Emakina Group
Mobile : 0032.473.96.93.37
Tel. : 0032.2.400.40.21
E-mail : odo@emakina.com

Over Emakina Group
Emakina Group is een Europees netwerk van interactieve agentschappen dat haar klanten helpt om het internet in al hun activiteiten te integreren. De Emakina groep heeft een waaier diensten uitgebouwd rond de vier pijlers van haar activiteiten, te weten: consultancy, toepassingen voor transacties en e-commerce, interactieve marketing, en informatieve websites. Emakina Group is sinds 7 juli 2006 genoteerd op Alternext van Euronext Brussel (mnemo: ALEMK).

URL: http://www.i-needtogo.com