Time : 11:30:00
Date : 07 May 2008
Sender Name: Manpower

Manpower Logistics Academy opent tweede vestiging in Tessenderlo Tessenderlo, 7 mei 2008 - HR-dienstverlener Manpower opent vandaag in Tessenderlo zijn tweede opleidingscentrum voor de logistiek. Met intensieve praktijkopleidingen wil het bedrijf het tekort aan talent in deze Limburgse speerpuntsector proactief indijken. Op deze manier wil Manpower het succes van zijn eerste Manpower Logistics Academy in de haven van Brussel overdoen. In minder dan een jaar tijd stroomden daar bijna 300 kandidaten door naar een logistieke knelpuntvacature. Vanaf nu worden dat er 800 per jaar.

Philippe Lacroix, Managing Director Manpower België: "De Manpower Logistics Academy is meer is dan het zoveelste trainingsinstituut. De opleiding, bijscholing en omscholing die we er organiseren, maakt deel uit van een geïntegreerd tewerkstellingsproject. Om de kloof tussen vraag en aanbod in de logistiek te dichten, nemen we het volledige proces van rekrutering, screening en opleiding tot tewerkstelling en loopbaanbegeleiding voor onze rekening."

Het concept werpt zijn vruchten af: vorig jaar vond Manpower voor bijna 80% van de opgeleide kandidaten binnen de 3 dagen een job. Ondertussen heeft het bedrijf zijn opleidingsaanbod gevoelig uitgebreid. Behalve bestuurders van heftrucks en andere interne transportmiddelen traint de Manpower Logistics Academy ook orderpickers, expediteurs, en binnenkort douanedeclaranten en teamleaders. Voor de ontwikkeling en organisatie van deze trainingsmodules ging Manpower opnieuw in zee met het gespecialiseerde advies- en opleidingsbureau @thetys. De toestellen voor de praktijklessen zijn net als in Brussel afkomstig van heftruckverdeler Havelange Forklifts.

U vindt het volledige persdossier als bijlage en/ of op www.pressreleases.be

Perscontacten:

Manpower België
Marc Vandeleene
gsm +32 495 24 05 43
tel. +32 2 639 10 81
marc.vandeleene@manpower.be
Louizalaan 523 -1050 Brussel
www.manpower.be

VO communication Press & PR
Sarah Pelegrin
tel. +32 2 340 04 73
spelegrin@vocommunication.com

URL: http://www.manpower.be