Ingezonden persbericht


-PERSBERICHT-

Bussum 7 mei 2008

Nederlands eerste internationale golfbaan compleet!


1 mei is met de opening van de laatste 3 holes van Maastricht International Golf (MIG) de eerste internationale golfbaan van Nederland, met holes gelegen in Nederland en België, een feit. De nu officieel 18 holes tellende golfbaan belooft veel golfplezier en uitdaging, gezien de lovende beoordeling van vele golfexperts in Nederland toen van deze fantastische baan nog slechts 15 holes geopend waren! Met deze volledige 18 holes Championship Course voldoet MIG aan de normen voor internationale profkampioenschappen.

Maastricht International Golf
MIG, bestaat uit een 18-holes Championship Course en een 9-holes Executive Course, gelegen op de Dousberg op een steenworp afstand van het centrum van Maastricht. De baan bevindt zich op 90 meter boven de zeespiegel, zowel op Nederlands als Belgisch grondgebied. Het is daarmee de hoogstgelegen golfbaan in Nederland. Met het bronzen beeld aan de voet van de 18 de green en alle buiten meublementen, gemaakt door de bekende Limburgse beeldend kunstenaar Caius Spronken, wordt de historie en cultuur van Maastricht benadrukt.

Golfbaanontwerp
Het baanontwerp is van Marnochgolf, een internationaal gerenommeerd golfcourse architectenbureau. Bij het ontwerp is rekening gehouden met grote waterpartijen. Marnoch: "Het unieke aan deze golfbaan is de landschappelijke invulling waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van de bestaande natuurlijke hoogte verschillen en natuurlijk het feit dat dertien holes in Nederland en de overige vijf in België liggen."

Het Dousbergproject; 't Heerlijk buiten van Maastricht

De golfbaan maakt deel uit van het project De Dousberg, een grootschalig verblijfsgebied met leisure-voorzieningen in combinatie met huurappartementen op een terrein van circa 115 hectare. Het project is een ontwikkeling van BPF Bouwinvest.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Einde Persbericht- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - .
Bijlage: Foto's MIG

Informatie:
Informatie kunt u verder vinden op:
www.migolf.nl
www.golfmanagement.nl
www.golfclubmaastricht.nl
www.dousbergmaastricht.nl

Voor meer informatie over Maastricht International Golf, en/of Golf Management kunt u contact opnemen met Golf Management Group International: Mevrouw Bartje Meijboom, tel. 035 - 692 5045 of bartje.meijboom@golfmanagement.nl


---- --