Persbericht

Salesforce.com Foundation bereikt nieuwe mijlpaal in Europa ~ zo'n 400 non-profit organisaties en onderwijsinstellingen in EMEA gebruiken gedoneerde Salesforce-licenties ~

Utrecht, 7 mei 2008 - De salesforce.com Foundation, een internationale stichting die filantropie en ondernemerschap integreert, heeft een mijlpaal bereikt. Op dit moment gebruiken bijna 400 non-profit organisaties en onderwijsinstellingen in EMEA gratis ter beschikking gestelde Salesforce-licenties. Salesforce.com ondersteunt in de Benelux onder andere de organisaties Wings of Support, TeamAcademy en Net4Kids. Deze initiatieven maken deel uit van het unieke 1/1/1 corporate filantropische model van salesforce.com, waarbij de onderneming 1% van de tijd, opbrengsten en producten schenkt aan non-profit organisaties.

Naast het beschikbaar stellen van applicaties via de Foundation, besteedt iedere medewerker van salesforce.com jaarlijks ruim zes dagen van zijn werktijd aan goede doelen. In Europa hebben medewerkers van salesforce.com in 2007 zo'n 5.000 uur geïnvesteerd in de gemeenschap. Naar verwachting zal dat eind 2008 zo'n 7.600 uur zijn. Medewerkers besteden die tijd aan het begeleiden van jongeren, inzamelingsacties en het helpen van minderbedeelden. Het Britse Rode Kruis maakt bijvoorbeeld effectief gebruik van Salesforce en heeft via de Foundation apparatuur ontvangen voor het inrichten van technologiecentra.

Diverse Europese product- en implementatiepartners van salesforce.com, zoals Astadia, SofiaWorks, SaaSPoint, Westbrook International en iPayment Solutions, hebben zich aangesloten bij het initiatief van de salesforce.com Foundation. Deze organisaties hebben hetzelfde filantropische model in gebruik genomen en stellen hun producten en diensten ter beschikking aan non-profit organisaties.

"De laatste 12 maanden zien we dat de interesse voor ons productdonatie-programma in EMEA sterk is toegenomen", zegt Isabel Kelly, director EMEA van de salesforce.com Foundation. "Gebrekkige technologie legt beslag op de beperkte beschikbare middelen van non-profit organisaties. We doneren ons product om de capaciteit en efficiëntie van deze organisaties te vergroten, zodat zij zich weer kunnen richten op hun sociale missie."

"Dit jaar vindt op 7 en 8 mei de jaarlijkse salesforce.com conferentie, Dreamforce Europe, plaats in Londen. Honderd non-profit organisaties zijn hierbij aanwezig en nemen deel aan sessies waarin de wijze waarop zij gebruik maken van Salesforce centraal staat. Zij vormen een belangrijk onderdeel van de Dreamforce-ervaring", stelt Kelly.

(343 woorden)