Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Zutphen- bromfietser onder invloed                        |
Een 55-jarige bromfietser uit Zutphen bleek dinsdag 6 mei bij een politiecontrole op de Kappeijne van de Coppellostraat in zijn woonplaats onder invloed van alcohol.

De bromfietser werd rond 19.00 uur gecontroleerd en bleek onder invloed van alcohol. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 1,3 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van tien uur.

|     |Zutphen- vernieling verkeersmeubilair                     |
Dankzij een melding van een getuige heeft de politie in de nacht van dinsdag op woensdag 7 mei vier Zutphense tieners aangehouden voor het vernielen van een verkeersbord.

Een getuige zag de jongens met een verkeerszuil op de Laakselaan in Zutphen lopen. De getuige belde met de politie waarna de jongens op de Den Elterweg konden worden aangehouden. De jongens werden meegenomen naar het politiebureau waar ze naast de diefstal van de verkeerszuil ook verklaarden een verkeersbord te hebben vernield bij de Keucheniusstraat.

De Zutphenaars worden aangemeld bij het jeugdpreventieproject waar een passende maatregel wordt opgelegd.

|     |Zutphen-  mishandeling na conflict over weggedrag         |
De politie heeft dinsdag 6 mei een 21-jarige man Zutphen aangehouden voor mishandeling van een 70-jarige Zutphenaar na een verkeersconflict. Tegen de jongeman wordt proces-verbaal opgemaakt.

De politie hield de 21-jarige man rond 18.25 uur aan nadat hij even tevoren op de Spittaalstraat onenigheid had gehad met een 70-jarige man, die hem op zijn verkeersgedrag had gewezen. De automobilist was op dat moment in discussie met een fietser eveneens over zijn rijstijl. Tijdens de discussie die plaats vond, duwde de automobilist de op leeftijd zijnde man omver, waardoor deze kwam te vallen. Hij liep in ieder geval een behoorlijke schaafwond op. Aan de hand van het kenteken kon de verdachte worden aangehouden en werd hij meegenomen voor nader verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Zutphen-  aantreffen namaak merkkleding                   |
De politie heeft dinsdag 6 mei drie verdachten uit Zutphen aangehouden voor het voorhanden hebben van namaak merkkleding. Tegen de eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Tijdens een verkeerscontrole op de Laan van Eme zagen agenten in de laadruimte van een bestelauto een hoeveelheid kleding liggen. Bij onderzoek bleek dit vermoedelijk om namaak merkkleding te gaan. Tijdens het onderzoek werden drie verdachten aangehouden en de politie heeft de zaak in onderzoek. Een deel van de aangetroffen spullen, zo bevestigde een extern bureau was namaak merkkleding. Tegen de 44-jarige eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Zutphen-  jongens bekogelen mensen met water ballonnen    |
Het warme weer heeft zo zijn voordelen, maar kan ook tot gevaarlijke situaties lijden. Twee Zutphense tieners bekogelden aan de Laan naar Eme in Zutphen dinsdagavond 6 mei passerende fietsers met waterballonnetjes. Gelukkig gebeurden er geen ongelukken. De twee zijn meegenomen naar het politiebureau.

Twee surveillerende agenten werden rond 21.00 uur aangesproken door passanten op de fiets. De fietsers waren even tevoren bij het parkje aan de Laan naar Eme ter hoogte van de Rietbergstraat met waterballonnen waren bekogeld. Het ging hen niet om een nat pak, maar wel om het gevaar dat hierdoor was ontstaan. Ze waren geschrokken toen de jongelui vanuit de bosjes de ballonnen naar hen gooiden. De twee jongens zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Eén van hen weigerde in eerste instantie zijn naam op te geven. De ouders waren niet te spreken over het gedrag van hun kinderen. Ze worden aangemeld bij een jeugdpreventieproject waar een passende maatregel wordt genomen.

|     |Zutphen-  verkeerscontrole                                |
De politie heeft dinsdagmiddag en avond 6 mei in de Zuidwijken en Leesten een speciale controle gehouden. Hierbij werd ondermeer aandacht besteed aan klachten uit de wijk. Meerdere bestuurders werden bekeurd.

De politie Zutphen houdt met enige regelmaat controles in de diverse wijken. Hierbij worden ondermeer klachten van wijkbewoners die veelal bij de wijkagent zijn gemeld in de controle meegenomen. Eén van de klachten betrof het rijgedrag op de Harenbergweg. Diverse bestuurders werden bekeurd die te hard reden. Opvallend was dat het vooral Zuidwijkbewoners betrof.

Ook werd bij de verkeerslichten aan de Den Elterweg/Laan naar Eme gecontroleerd. Sommige bestuurders bestuurder die de L:aan naar Eme oprijden blijken het rode verkeerslicht te negeren. Dit kan tot gevaarlijke situaties lijden en ook hier werden enkele bestuurders bekeurd. Door de vakantie was er minder aanbod dan normaal, maar de politie zal hier vaker controleren.

De snelheid op de Den Elterweg werd door agenten van het Verkeershandhavingsteam gecontroleerd en van de 2500 passanten reden er 83 te hard. In de wijk werd ook door surveillanten van het THOR gesurveilleerd en politiebikers controleerden de hangplekken.

De politie heeft 190 mensen laten blazen en één van hen bleek teveel gedronken te hebben In totaal zijn zo'n 90 bestuurders bekeurd voor allerhande overtredingen of feiten waarbij bleek dat hun voertuig niet in orde was. Bij de controle werd ook een buitenlandse bestuurder met een vals rijbewijs aangetroffen. Hij werd aangehouden en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Einde berichten
---


---


---

---- --