Gemeente Alkemade


Expositie Ans Jansen-Hoogenboom in gemeentehuis Alkemade 07-05-2008

Sinds 6 mei t/m 31 juli 2008 exposeert Ans Jansen-Hoogenboom met beeldende kunst in het gemeentehuis. Deze expositie zet het gemeentehuis in het teken van de liefde.

Het was volgens Ans Jansen-Hoogenboom niet moeilijk om een thema te vinden voor een expositie in het Gemeentehuis, want waar wordt de liefde immers vaker bezegeld dan op deze plek. Zij maakt al vele jaren beelden van verschillende materialen en geeft hier ook workshops in. Beelden van verhard textiel, beeldhouwen in gasbeton of boetseren met chamotteklei: met groot enthousiasme maakt ze hier prachtige creaties van.

Deze expositie is echter geheel gewijd aan keramisch werk, waarin het thema liefde wordt weergeven in liefdesparen, zowel in abstracte als in traditioneel en gedetailleerde vormgeving. De beelden zijn bronskleurig afgewerkt wat een zeer stijlvol resultaat oplevert. Door het formaat zijn de beelden zowel geschikt voor binnenshuis als buitenhuis. Ans Jansen-Hoogenboom maakt vaak beelden in opdracht, maar het maken van dit soort beelden vind ze absoluut het leukst . Ze heeft met veel plezier aan deze expositie gewerkt en dat straalt er dan ook vanaf. Om het thema kracht bij te zetten heeft ze Bert van Delft gevraagd enkele schilderijen in te brengen van liefdesparen. De abstracte en krachtige stijl van Bert is geïnspireerd op Charles Sambono.

Voor meer informatie kunt u Ans Jansen-Hoogenboom bereiken op tel. (071) 331 33 60 of via e-mail: jasmijntje@tiscali.nl.

In het gemeentehuis in Roelofarendsveen kunt u de beelden van Ans Jansen-Hoogenboom komen bewonderen. De expositie is te bezichtigen tijdens de openingsuren van het gemeentehuis, Westeinde 1 in Roelofarendsveen op maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur en op de woensdagavond van 18.30 tot 20.30 uur.