Ingezonden persbericht


Haarlem, 7 mei 2008

PERSBERICHT

'Nieuw' concept iZio werkt oververzekering in de hand

Vandaag werd de naar eigen zeggen goedkoopste internetverzekeraar iZio gelanceerd. iZio is onderdeel van de Delta Lloyd Groep en richt zich met polispakketten op jongeren. Volgens Verzekeringssite.nl gaat deze nieuwkomer in tegen de trend waarbij verzekeraars consumenten wijzen op oververzekering.

iZio biedt een 7-delige basispakketpolis, exclusief auto- en zorgverzekering. Zo´n pakket is gunstig als je alle verzekeringen nodig hebt. Maar het is maar zeer de vraag of dat inderdaad zo is, terwijl je ook voor de onnodige verzekeringen betaalt.

Nederlanders massaal oververzekerd

Met gemiddeld 5,7 polissen zijn Nederlanders het best verzekerde volk ter wereld. Om sommige verzekeringen kun je simpelweg niet heen. Zo zijn bijvoorbeeld de zorgverzekering en de WA-verzekering noodzakelijk. En er zijn verzekeringen die ieder weldenkend mens afsluit, zoals de inboedelverzekering en de opstalverzekering voor de woningbezitter. Voor de rest is de keus om een verzekering af te sluiten afhankelijk van de persoonlijke omstandigheden.

Onnodig verzekerd met bundels

"Kijkend naar de doelgroep, concludeert Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl: Jongeren zijn over het algemeen niet geïnteresseerd in uitvaartverzekeringen en hebben vaak geen ongevallendekking nodig. Daarnaast heb je alleen een opstalverzekering nodig als je een koopwoning hebt ".

"Kortom, als je een dergelijke bundel aanschaft, is de kans groot dat je je onnodig verzekert. En dan zijn de afzonderlijke verzekeringen binnen de bundel opeens helemaal niet zo goedkoop meer", aldus Hordijk. Verzekeringssite.nl adviseert consumenten dan ook om alleen datgene te verzekeren waarvan je zelf het risico niet kunt dragen. Losse verzekeringen blijken vaak voordeliger dan een pakket.