Ingezonden persbericht

()

Dinsdag 22 april, 2008

Finse culthelden 22-Pistepirkko op 7 mei in WaterFront

Finland staat vooral bekend om zijn foute metal. Bands als Lordi en Teräsbetoni zijn het enige waarmee je na een felverlichte nacht verdwaalde, stomdronken Finnen 's morgens wakker krijgt als ze op straten en pleinen hun roes liggen uit te slapen. Vooroordelen zo blijkt, want ook het reuzeleuke 22-Pistepirkko is zeer populair in het thuisland.

Het excentrieke drietal 22-Pistepirkko bestookt al sinds 1980 vanuit het noordelijke Hailing Utajarvi, de wereld met rafelige, vaak fascinerende muziek die invloeden kent uit garagerock, electro, folk en blues. Ook is er altijd plaats voor experimenten maar de nadruk blijft steeds op de melodie en het liedje liggen. De onnavolgbare sound van de cultband pur sang wordt ook wel omschreven als 'Bohemian spaced out-blues-folk'.

"(Well You Know) Stuff Is Like We Yeah!", hun tiende album, is in Finland binnengekomen op zes in de albumlijsten. Geweldige fluitsingle 'Suburban Ladyland' scoort even hoog in de hitparade. De platen van 22-Pistepirkko zijn nooit commerciële klappers geweest, maar hun psychedelische popmuziek zal daar niet minder fijn door zijn. Bovendien hebben ze een grote en trouwe internationale cultaanhang.

Live zijn de Finnen altijd nog wat rauwer en dynamischer dan op de plaat. Van rijk georkestreerde liedjes tot up tempo (garage) rocksongs en van gitaargeoriënteerde electropop tot pure psychedelica: 22-Pistepirkko draait er zijn hand niet voor om.

Datum: woensdag 7 mei 2008
Deur open: 19.30
Toegang: ¤ 9,-
Locatie: WaterFront / kleine zaal
Meer info: www.waterfront.nl / www.myspace.com/22pistepirkko
Tickets: Velvet Rotterdam, Plato Rotterdam, Sounds Rotterdam, WaterFront Kleine Zaal, www.waterfront.nl en www.easyticket.nl.

----------