Uitnodiging voor de media: minister Verburg opent vaccinatiecampagne blauwtong bij schapenhouder

Minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) is op woensdag 7 mei aanwezig als het eerste schaap wordt gevaccineerd tegen blauwtong.

De vaccinatie gebeurt bij maatschap M.C. de Regt, Muggenwaard 1, 4251 ME Werkendam, van 17.45 tot 18.15 uur. Vertegenwoordigers van de media zijn hierbij van harte uitgenodigd.

Minister Verburg heeft zich sterk gemaakt voor vaccinatie tegen blauwtong. Deze week start de vrijwillige vaccinatiecampagne. Het ministerie wil dat 80% van de blauwtonggevoelige dieren (schapen, geiten, runderen) beschermd is tegen de ziekte. Ook een dier dat de ziekte heeft gehad, is beschermd.

Het vaccin is de afgelopen anderhalf jaar ontwikkeld. Houders van dieren hoeven niet voor het vaccin te betalen. Voor de vaccinatie krijgen dierhouders ¤1,50 per schaap of geit en ¤4,00 per rund of andere herkauweruit het Diergezondheidsfonds uitgekeerd. De helft van dit bedrag wordt door Europa vergoed. De andere helft wordt via heffingen bij professionele veehouders geïnd en voor zover het hobbybedrijven betreft door LNV vergoed.

Vertegenwoordigers van de media die het vaccineren willen bijwonen, wordt verzocht zich aan te melden via e.a.timmer@minlnv.nl .

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed