Raad van State


Persagenda

woensdag 7 mei 2008

10.00 uur

Zitting over het besluit van de burgemeester van Rotterdam, waarbij Bar Dancing Oase aan de Schilderstraat in Rotterdam is bevolen tot sluiting over te gaan. Het sluitingsbevel is in de zomer van 2006 gegeven onder meer omdat in mei 2005 bij een bezoeker van de club harddrugs zijn aangetroffen. De bar dancing moet zes maanden gesloten blijven. De exploitant van de club komt tegen de uitspraak in hoger beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Eerder verklaarde de rechtbank in Rotterdam zijn beroep ongegrond. De exploitant vindt dat zijn medewerkers niet hadden kunnen voorzien dat de bezoeker zou handelen in drugs, omdat hij al jaren een vaste klant is en als een prettige klant wordt ervaren. (zaaknummer 200708019/1)

10.15 uur

Openbaarmaking van de uitspraken in hoofdzaken (bodemprocedures) van de Afdeling bestuursrechtspraak. Ga naar deze pagina voor een selectie van de meest in het oog springende uitspraken. Of ga naar deze pagina voor een volledig overzicht van de uitspraken.

11.30 uur

Zitting over de dwangsom die het college van burgemeester en wethouders van Utrecht heeft opgelegd aan Hennes en Mauritz Netherlands vanwege reclame-uitingen die zijn aangebracht op haar winkel aan de Steenweg in Utrecht. Het gaat om folie op de ramen van de begane grond en de eerste verdieping van het winkelpand. Op de folies zijn twee mannen en twee vrouwen afgebeeld. Volgens het college had Hennes en Mauritz hiervoor een reclamevergunning moeten hebben. Het kledingbedrijf bestrijdt dit. Volgens hem is er geen sprake van reclame, omdat de bedrijfsnaam en het logo ontbreken. Ook is er geen sprake van bewegwijzering, openbare aankondiging of aanprijzing, zodat ook daarom de Reclameverordening niet van toepassing is. (zaaknummer 200707396/1)