Fugro N.V

PERSBERICHT

Leidschendam, 7 mei 2008

Nieuwe opdracht voor Fugro in Verenigde Staten

Fugro heeft opdracht verkregen van National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA-NOS), een onderdeel van de US Department of Commerce, voor het uitvoeren van hydrografisch onderzoek en gerelateerde diensten in de wateren van de Verenigde Staten. Het contract heeft een duur van vijf jaar en de opdrachtwaarde kan oplopen tot USD 250 miljoen.

De eerste werkorder van USD 3,5 miljoen omvat het uitvoeren van sonar scans en andere echopeilingsystemen om beschadigingen en overblijfselen verder in kaart te brengen in de eerder door orkanen getroffen gebieden langs de kustlijn van Louisiana. Vervolgopdrachten kunnen meer van dit soort sonar scans en andere hydrografische onderzoeken behelzen in alle wateren van de Verenigde Staten, inclusief Alaska, Hawaï, de Territories en Great Lakes-gebieden.

Met deze opdracht wil NOAA de achterstand inlopen die is ontstaan bij het in kaart brengen van de VS-wateren.

Voor nadere informatie:
Fugro N.V.
Ir K.S. Wester, President-Directeur
Telefoon +31 70 311 11 12

Fugro verzamelt en interpreteert gegevens over het aardoppervlak en de (zee)bodem en geeft hierop gebaseerde adviezen. In het verlengde hiervan levert Fugro aanverwante diensten, waaronder nauwkeurige plaatsbepaling, het testen van bouwmaterialen, reservoir engineering en datamanagement. Organisatorisch bestaat Fugro uit drie divisies: Geotechniek, Survey en Geoscience. Fugro is genoteerd aan Euronext Amsterdam en opgenomen in de Amsterdam Midkap Index (AMX). Fugro heeft zo'n 12.000 medewerkers in dienst in meer dan vijftig landen.

Fugro N.V. - Postbus 41 - 2260 AA - Leidschendam - Nederland - Tel. 070 3111422 - Fax 070 3202703 - Handelsreg: 27120091 - BTW: 005621409B01 - ir@fugro.com


1 of 1


---- --