Ingezonden persbericht

Chris van der Drift op jacht naar Formule 1-test

ROTTERDAM , 6 mei 2008 - De Nederlandse autocoureur Chris van der Drift komt aankomend raceseizoen voor het derde jaar uit bij het gerenommeerde Italiaanse team JD Motorsport. De 22-jarige Rotterdammer neemt opnieuw deel aan het International Formula Master-kampioenschap dat wereldwijd op steeds meer erkenning kan rekenen. Het doel is simpel: kampioen worden om zodoende te testen bij het Formule 1-team van Honda.

Voordat Van der Drift zich bij JD Motorsport voegde, behaalde hij in Nieuw-Zeeland en Australië maarliefst twaalf titels in de kartsport. De carrière van het talent werd in Europa voortgezet en dat gebeurde niet onopgemerkt. Chris veroverde in zijn eerste jaar van de Duitse Formule BMW direct de 'rookie of the year' titel. In 2006 stapte Van der Drift over naar de Northern European Cup en Eurocup Formule Renault 2.0 met JD Motorsport. Lange tijd lag hij als rookie aan kop in beide kampioenschappen, maar zag de titels door pech nipt uit zijn handen glippen. Als vicekampioen en opnieuw 'rookie of the year' stroomde hij samen met zijn team door naar de nieuwe International Formula Master, een eenzittersklasse in het bijprogramma van het FIA Wereldkampioenschap Toerwagens. In deze serie wordt met 250 pk krachtige bolides gereden die snellere rondetijden dan de Formule 3 kunnen produceren.

Chris van der Drift bleek direct een coureur te zijn waar iedereen rekening mee moest houden. Echter door diverse technische problemen gedurende het seizoen kwam de Nederlander net te kort om aanspraak te maken op de titel. Desalniettemin bewees hij uit het juiste racehout gesneden te zijn door spraakmakende inhaalraces te rijden, maar ook twee overwinningen, één tweede plaats en vier derde posities achter zijn naam te schrijven. Opnieuw beëindigde hij het jaar als vicekampioen en wilde hij graag doorstromen naar een hogere klasse. Chris testte diverse malen succesvol met een GP2-bolide en reed zich onlangs in de kijker door met een A1GP-bolide twee maal de snelste tijd in de 'rookie-sessies' op Brands Hatch te rijden. Helaas waren de financiële middelen niet toereikend om een stoeltje in de GP2 Series te bemachtigen. Van der Drift besloot om nog een jaar bij het topteam JD Motorsport te racen.

De organisatie van de International Formula Master heeft de afgelopen winterperiode niet stilgezeten. De nieuwe Honda K20A krachtbron zal komend seizoen de Formula Master-bolides aandrijven, plus zijn diverse onderdelen vernieuwd om gewicht te besparen en de betrouwbaarheid te verhogen. Ook worden er diverse prijzen in het vooruitzicht gesteld. Zo zal de kampioen mogen testen bij het Honda Racing F1 Team, krijgt de vicekampioen een test bij GP2-team Trident Racing en mag de nummer drie de N.Technology Honda Accord Euro R Super 2000 uittesten die dit seizoen wordt ingezet in het FIA Wereldkampioenschap Toerwagens.

Chris van der Drift: "Nadat ik verschillende keren getest had met een GP2-bolide, wilde ik natuurlijk niets liever dan racen in deze geweldige serie. Helaas kregen we het budget niet rond en moest ik op zoek naar een alternatief. Om nog een jaar bij JD Motorsport te racen is zeker niet erg. Het team is erg professioneel en ik kan op hen rekenen. Samen kunnen we de titel binnenslepen, dus het is zeker geen slecht alternatief. Ik heb al verschillende keren met de 2008 specificatie van de auto getest en ik was onder de indruk hoe enorm veel er is verbeterd. We waren in staat om toptijden te noteren, dus we gaan het seizoen met veel vertrouwen tegemoet."

Teammanager van JD Motorsport, Robert Cavallari: "Iedereen in ons team is blij om voor het derde achtereenvolgende jaar met Chris te werken. Samen met zijn management geeft hij ons erg veel vertrouwen. Na een jaar Formule Renault 2.0 en International Formula Master heeft Chris al veel ervaring opgedaan in Europa. Ik weet zeker dat hij zijn potentieel nog verder kan uitbouwen en hij zal een belangrijke steunpilaar vormen voor zijn teamgenoten Arabadzhiev en Afanasiev."

Chris wordt ondersteund door: Racing Pool, National Meats Ltd en BMW Ekris.

Kalender International Formula Master 2008:
18 mei Valencia, Spanje
1 juni Pau, Frankrijk
13 juli Estoril, Portugal
27 juli Brands Hatch, Groot-Brittannië
31 augustus Oschersleben, Duitsland
21 september Imola, Italië
5 oktober Monza, Italië

--


Ingezonden persbericht