Zorgcentrum Lelypark start kettingbrief

07/05/2008 07:00

Sting, Beroepsvereniging van de Verzorging

Zorgcentrum Lelypark in Wieringerwerf geeft op 7 mei de aftrap voor een unieke online kettingbrief. De happening 'vakantie in eigen huis', ontstaan om de bewoners een vakantiegevoel te bezorgen, wordt gefilmd en per elektronische nieuwsbrief doorgestuurd naar andere instellingen. De kettingbrief is een nieuw initiatief van het Meldpunt Plezier in Zorg. Het Meldpunt wil daarmee voorbeelden van goede zorg en welzijn verspreiden naar andere zorginstellingen. Zij kunnen dan het stokje overnemen.

Lelypark wil haar initiatief 'vakantie in eigen huis' graag met andere delen. Deze succesvol gebleken actie doorbreekt de routine en de negatieve beeldvorming rondom de vakantieperiode in de zorg. Het 'vakantiegevoel' van de bewoners van Lelypark is het delen meer dan waard. De online kettingbrief van het Meldpunt Plezier in Zorg maakt dat mogelijk. Patricia van den Brink: 'Goede voorbeelden zijn de beste inspiratiebron voor nog meer plezier en aandacht. Met de online kettingbrief kunnen cliënten, medewerkers en managers hun plezier in zorg bekend maken in de eigen organisatie en aan collega's van andere instellingen'.

Goede voorbeelden estafette

Met steun van de Nederlandse Stichting voor Psychotechniek trekt 'Plezier in Zorg' het land door. Op zoek naar inspirerende en bruikbare ideeën en vanuit de ervaring dat 'een goed voorbeeld doet volgen'. Met de kettingbrief wil het Meldpunt medewerkers en cliënten stimuleren om goede praktijkvoorbeelden en ideeën vast te leggen en als een estafette door te sturen naar andere instellingen. Dit ter bevordering van het plezier en motivatie in de eigen zorginstelling en ter inspiratie van collega's elders in het land. Van den Brink: 'Door een mail te sturen naar info@plezierinzorg.nl kun je jouw zorginstelling aanmelden voor de kettingbrief'.

Meldpunt Plezier in Zorg: inspiratie, uitwisseling en ondersteuning

Het Meldpunt Plezier in Zorg is een online interactief platform, www.plezierinzorg.nl, om het plezier en contact in de zorg te vergroten. Het Meldpunt Plezier in Zorg inspireert en ondersteunt dagelijks medewerkers, cliënten en bewoners die op zoek zijn naar meer plezier. Hoe? Door uitwisseling van goede voorbeelden en ideeën uit de praktijk. Als motor voor veranderingen, voor een prettige woon- en leefomgeving en om prettiger te kunnen werken.

Het Meldpunt is een initiatief van Sting en netwerk Plezier in Zorg.

http://www.plezierinzorg.nl/kettingbrief2.htm